Αθλητικά

Με λάμψη και ταλέντο το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στο σκάκι!

Η 3η ημέρα του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος της FIDE ξεκίνησε με την Αναστάσιμη Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι της Παναγίας Φανερωμένης δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο των αγώνων Rodos Palace. Αθλητές, συνοδοί αλλά και όλα τα στελέχη της διοργάνωσης έλαβαν το Άγιο Φως, ευχήθηκαν το «Χριστός Ανέστη» και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου τους περίμενε η καθιερωμένη σούπα. Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε το γλέντι στον κήπο του ξενοδοχείου, συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής και παραδοσιακού Πασχαλινού τραπεζιού με ψητά αλλά και σιροπιαστά γλυκά.
Οι αγώνες ξεκίνησαν – βάσει προγράμματος και λόγω της ημέρας – στις 17.00. Εκπλήξεις και απρόοπτα δεν υπήρξαν, σημειώθηκαν αρκετές ισοπαλίες, ειδικά στις πρώτες σκακιέρες όλων των ηλικιακών ομάδων και σίγουρα, θα χρειαστούν άλλοι ένας με δυο γύροι ώστε να ξεχωρίσουν τα φαβορί κάθε κατηγορίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν παίκτες, σχεδόν σε κάθε κατηγορία, που διατηρούν το απόλυτο των νικών.
Μια ωραία ιδέα ματ βρήκε ο FM Edgar Mamedov ενάντια στον συμπατριώτη του από το Καζακστάν Islam Aiten στην κατηγορία U13. Δ
Από την ελληνική αποστολή οι Γρηγόρης Ταμιωλάκης (U09), Φίλιππος Οικονομόπουλος (U11), Ματθαίος Κωνσταντίνος Καζάκης (U11), Δημήτρης Παπαϊωάννου (U15) και η Ευαγγελία Σίσκου (U13) έκαναν το 3/3 ενώ αήττητοι παραμένουν και οι Σπύρος Χαρτοφύλακας (U15), Όλγα Βολάνη (U09), Μαριάντα Λάμπου (U11) με 2,5 /3 και η Γκουτζούκη Κατερίνα με 2/3. Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.
Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου