Τοπικές Ειδήσεις

Χρήστος Ευστρατίου για αντιπυρική περίοδο, καθαρισμούς και Δ/νση Συγκοινωνιών

Για την αντιπυρική περίοδο και τις δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, μίλησε χθες στους δημοσιογράφους, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου. Αναλυτικότερα, είπε τα εξής:
«Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε από τις 20 Απριλίου. Κι αυτό επειδή δεν είχαμε πολλές βροχές και το αρμόδιο υπουργείο έδωσε οδηγία να ξεκινήσουμε άμεσα. Καταλαβαίνουμε όλοι πως πρέπει να είμαστε πλέον πολύ προσεκτικοί -με δεδομένο ότι υπάρχει ξηρασία και σύμφωνα με τις προβλέψεις, το φετινό καλοκαίρι αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε, είμαστε σε επιφυλακή. Αναφορικά με τα εναέρια μέσα, πέρσι είχαν έρθει στα τέλη Μαΐου. Φέτος ίσως να έρθουν νωρίτερα ενώ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική θα επιλέξουμε πώς θα οργανωθούμε και ποιος θα είναι ο αριθμός των αεροσκαφών που θα έχουμε. Προτιμούμε να είναι τέσσερα μικρά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο –επειδή πέρσι είχαν βοηθήσει πολύ, με γρήγορες βολές και ρίψεις σε σημεία όπου απαιτούνταν, αξιοποιώντας και τα φράγματα».
Μιλώντας για τις εθελοντικές ομάδες, ο κ. Ευστρατίου είπε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα σε πλήρη συνεργασία ενώ προβλέπεται να γίνει και άσκηση στην ΔΕΗ Κατταβιάς με την Πυροσβεστική. Παράλληλα, συνεχίζονται οι καθαρισμοί των ρεμάτων αλλά και στο δίκτυο σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
«Περάσαμε ήδη από τη Νότια Ρόδο και την Απολακκιά και συνεχίζουμε από Μονόλιθο – Σιάννα και κατόπιν, από Ελεούσα μέχρι Έμπωνα. Ένα ακόμη σημείο, που απαιτείται επέμβαση είναι ο δρόμος προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Είναι πολλά τα μέτωπα και τα συνεργεία μας, δουλεύουν πυρετωδώς. Παράλληλα, συνεχίζουμε και τις φυτεύσεις σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο».
Ο αντιπεριφερειάρχης, μίλησε για την μεγάλη κατολίσθηση που έχει σημειωθεί από την Έμπωνα προς τα Σιάννα, εξηγώντας τα εξής: «Είναι μια δύσκολη περίπτωση καθώς υπάρχουν πολλά ογκώδη βράχια. Κλείσαμε τον δρόμο εδώ και πάνω από δύο μήνες αφού τα βράχια είναι σε πολύ υψηλό σημείο και σε μερικά σημεία ‘κρέμονται’ κυριολεκτικά με συνέπεια να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε για να κάνουμε την επέμβαση που απαιτείται. Στα σημεία αυτά, απαιτούνται αδειοδοτήσεις για να τοποθετήσουμε εκρηκτικά –πράγμα που είναι πολύ δύσκολο, επικίνδυνο κι έχει απαιτήσεις. Επίσης, τα εκρηκτικά δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα (με αεροπλάνο ή πλοίο). Έχει μια διαδικασία πολύ προσεκτική. Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, θα έχουμε προχωρήσει».
Σημειώνεται πως η επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά είναι δύσκολη μιας κι έχει ανοίξει η τουριστική σεζόν, και ο κ. Ευστρατίου ζήτησε την κατανόηση των δημοτών και επιχειρηματιών.
Πάντως, όπως διαβεβαίωσε, η ΠΝΑι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα και πάντα σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ΠΥΡ, ΔΕΗ κ.λπ.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιότητά του ως αρμόδιος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, ο κ. Ευστρατίου δήλωσε:
«Είναι μία υπηρεσία που δέχεται καθημερινά πάρα πολύ κόσμο. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στον όγκο της ζήτησης. Καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι με τις μεταβιβάσεις, νέους αριθμούς, ΚΤΕΟ, εξετάσεις για διπλώματα κ.λπ. που πρέπει να τα φέρουμε εις πέρας, χωρίς προσωπικό…».
Σημειώνεται πως οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και στα άλλα νησιά όπως η Λέρος, η Κως και η Κάλυμνος αλλά με δυσκολία, λόγω της έλλειψης προσωπικού και της αδυναμίας προσλήψεων.
Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για την δημιουργηθείσα κατάσταση με πολλά άτομα που ζητούν να περάσουν τις εξετάσεις για διπλώματα, χωρίς… παρουσία, καταγγέλλοντας τις κακές νοοτροπίες του παρελθόντος που έχει γίνει, καθεστώς!
«Είναι αδιανόητο να μου τηλεφωνούν και να μου ζητούν να αφήσω έναν υποψήφιο να περάσει τις εξετάσεις, χωρίς να εμφανιστεί! Δεν δέχομαι κανένας να μου τηλεφωνεί για κάτι τέτοιο! Δεν είμαι εκεί για να με ψηφίσουν –και ας μην με ψηφίσουν όσοι μου το ζητούν… Να αλλάξει επιτέλους αυτή η νοοτροπία! Δεν είναι σοβαρό, δεν είναι λογικό. Επίσης είναι επικίνδυνο και για τους ίδιους!», ξεκαθάρισε κατηγορηματικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου