Ο Καλύμνιος σεφ Μιχάλης Μάρθας, από τους πιο ταλαντούχους, δημιουργικούς, καινοτόμους chef της χώρας μας με ζηλευτές διακρίσεις και βραβεία τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ήταν καλεσμένος την Τρίτη (9/5) στον δημοφιλή διαγωνισμό Master Chef με ένα πιάτο που θύμιζε Αιγαίο.
Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση έπρεπε να αντιγράψουν ένα πιάτο που έφερε στο πλατό ο καλεσμένος σεφ Μιχάλης Μάρθας, ο οποίος έχει κληθεί κι άλλες φορές στον Master Chef, και το οποίο είχε πολλές τεχνικές και παρασκευές. Σε αυτή τη δοκιμασία οι τρεις παίκτες είχαν 100 λεπτά στη διάθεσή τους για να φτιάξουν ένα καλό πιάτο και να μπουν στο τοπ 8 του διαγωνισμού.
Ο ταλαντούχος σεφ μαγείρεψε στήρα, τάκος από κόκκινο λάχανο και αυγολέμονο αγκινάρας και δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες του διαγωνισμού που κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο το οποίο θύμιζε έργο τέχνης!
Ο Μιχάλης Μάρθας, ο οποίος και φέτος είναι ο σεφ του πολύ γνωστού και φημισμένου εστιατορίου «Μαραθιά» στην Τήνο, στον κόσμο της μαγειρικής μπήκε σε μεγαλύτερη ηλικία απ΄όσο θα ήθελε αλλά οι παιδικές μνήμες από τις γεύσεις και τα αρώματα στην κουζίνα της γιαγιάς και της μαμάς του στην Κάλυμνο, -όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στη «δημοκρατική», ήταν τα καλύτερα εφόδια για το συναρπαστικό του ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων που τον οδήγησε στις πιο φημισμένες κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Για τους νεότερους μάγειρες η συνεργασία με τον Μιχάλη Μάρθα είναι ένα τεράστιο σχολείο όχι μόνο για τις γνώσεις που θα τους μεταδώσει με σεβασμό και αγάπη -γιατί πέρα από σπουδαίος μάγειρας είναι ένας προσηνής και ζεστός άνθρωπος- αλλά γιατί θα μυηθούν στην νευρογαστρονομία στην τροφοσυλλογή, στην ορθή χρήση της πρώτης ύλης και στην σύγχρονη τάση που επιβάλλει αειφορία στην κουζίνα. «Ο μάγειρας πρέπει να πάψει να είναι άπληστος και να αρκείται σε όσα μπορεί να μας δώσει η γη» λέει χαρακτηριστικά.