Τοπικές Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία εισήλθε η προεκλογική μάχη των κομμάτων

Στην τελική ευθεία πριν από την κάλπη της 21ης Μαΐου 2023, βρίσκονται τα κόμματα και στα Δωδεκάνησα. Με περιοδείες από κλιμάκια κομματικών στελεχών, με εκλογικό υλικό να διανέμεται σε κάθε γωνιά της Ρόδου και των υπόλοιπων νησιών και με δυναμική κινητοποίηση, οι ρυθμοί χτυπάνε ‘κόκκινο’.
Οι τρεις κεντρικοί μαχητές Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δίνουν τιτάνιο αγώνα για την μάχη της κάλπης, τόσο με τους υποψήφιους που ‘οργώνουν’ τα νησιά με περιοδείες, ομιλίες, συναντήσεις με φορείς κ.λπ. όσο και με τα κομματικά στελέχη από τις οργανώσεις που κινητοποιούν τον μηχανισμό με μέλη και ψηφοφόρους.
Στόχος όλων των κομμάτων παραμένουν αφενός οι αναποφάσιστοι, αφετέρου οι νέοι ψηφοφόροι οι οποίοι σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις, είναι περίπου 430.000.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε πλήρη κινητοποίηση έχει τεθεί ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ‘δημοκρατική’ ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνης Αρφαράς, η αισιοδοξία είναι έκδηλη μιας και ο πήχης είναι πολύ ψηλά –ήδη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση όταν στις εκλογές του 2019, το κόμμα είχε λάβει ποσοστό της τάξης του 41,28% στο Νομό Δωδεκανήσου (σε σχέση με το 28,13% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015).
«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία μέχρι την κάλπη της Κυριακής 21 Μαΐου. Ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. έχει ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό τον οποίο και εφαρμόζει, με περιοδείες, επαφές, διανομή εκλογικού υλικού, φυλλάδια με το πρόγραμμα του κόμματος ενώ αναμένονται και τα ψηφοδέλτια. Οι υποψήφιοι βουλευτές μας, συνδράμουν και είναι στις επάλξεις του αγώνα. Εμείς είμαστε κοντά σε όλους και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και μετά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού και προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ρόδο, όπου καταγράφτηκε μεγάλος ενθουσιασμός και πολύ καλό κλίμα για την εκλογική αναμέτρηση. Εισρέουν συνέχεια νέοι ψηφοφόροι και ευελπιστούμε σε ένα πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα. Σχετικά με τη λειτουργία των γραφείων της ΔΕΕΠ (επί της Μιχαήλ Πετρίδη) και της ΔΗΜΤΟ Ρόδου (στην Ιαλυσό, Ακροπόλεως και Διαγόρα γωνία) θα είναι συνεχώς ανοιχτά. Επίσης, το εκλογικό περίπτερό μας, βρίσκεται στην Πλατεία Κύπρου. Οργανωνόμαστε δυναμικά, κυρίως με τους εκπροσώπους μας στα εκλογικά τμήματα και τις ομάδες εργασίας. Το όπλο μας, είναι το παραχθέν κυβερνητικό έργο μας και η εμπιστοσύνη του κόσμου, καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποδείξει πως ό,τι εξαγγέλλει το πιστεύει και το πράττει».
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Πολύ καλό κλίμα επικρατεί και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τους υποψήφιους να συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλα τα νησιά του βορείου και του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ενώ τα κομματικά στελέχη έχουν δώσει όλο το βάρος τους στην καλή προετοιμασία μέχρι την κάλπη της 21ης Μαΐου. Το γεγονός πως και ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος, κ. Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα (μία από τις τρεις περιφέρειες μαζί με τις Σέρρες και στην Α’ Πειραιά) έδωσε ήδη μια άλλη πνοή στο κόμμα, που δίνει μάχη για να κρατήσει τα ποσοστά του, με ψηλά τον πήχη.
«Εμείς παραλάβαμε το εκλογικό υλικό και τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Το εκλογικό μας περίπτερο λειτουργεί στο Ακταίον ενώ έχουμε εκλογικά κέντρα στην Ιαλυσό και στ’ Αφάντου. Βλέπουμε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και μας πλησιάζει για το πρόγραμμά μας. Από εκεί και πέρα, οι περιοδείες συνεχίζονται τόσο με τους υποψήφιους όσο και με τα κομματικά μας στελέχη. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε και με τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οπότε είμαστε έτοιμοι για την κάλπη», δήλωσε ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής κ. Αντ. Αποστολίδης.
Στην Ρόδο, βρίσκεται ήδη και ο Οργανωτικός Υπεύθυνος για όλο το Αιγαίο, κ. Γιάννης Βουλγαράκης ενώ, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ιαλυσού θα γίνουν σήμερα στις 8μ.μ.
Ακολούθως, αύριο Τετάρτη, αναμένεται στη Ρόδο το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας για προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία στο Ροδίνι στις 7.30μ.μ. Το πρωί θα προηγηθεί συνάντηση στο ΕΚΡ με σωματεία με τα Επιμελητήρια.
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Τελευταία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου, και στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τα πράγματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου κ. Νίκο Μουτσάκη, που μίλησε στην ‘δημοκρατική’ όλα είναι έτοιμα από κάθε άποψη:
«Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη της Κυριακής. Είναι κρίσιμες εκλογές και αυτό που βλέπουμε είναι ότι διαφέρουν από όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Εμείς σε κάθε περίπτωση, στοχεύουμε σε ένα διψήφιο ποσοστό και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε τόσο πανελλαδικά, όσο και στα Δωδεκάνησα.
Πέραν των υποψήφιων βουλευτών, τα κομματικά μας στελέχη βρίσκονται σε εγρήγορση, κάνουν συνεχώς επισκέψεις στα νησιά, στα χωριά μας στην Ρόδο, στις γειτονιές, προσπαθώντας να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος. Είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να έχουν τα Δωδεκάνησα, ξανά δυνατή φωνή στο Κοινοβούλιο για να διεκδικήσουμε ό,τι αξίζει στους πολίτες και νησιώτες μας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως βλέπουμε πλέον τον κόσμο που είχε απομακρυνθεί από εμάς, να επιστρέφει».
Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πιστεύουν πάντως ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν και τους νέους ψηφοφόρους αλλά και τους αναποφάσιστους που αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου