Τοπικές Ειδήσεις

Θα ενισχυθεί το νοσοκομείο Ρόδου με ιατρικό προσωπικό

Θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Ρόδου σε ιατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων του νησιού αλλά και των ξένων επισκεπτών. Όπως δήλωσε στη «δ» η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί με αφορμή την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΠΝΑΙ, την περασμένη Παρασκευή, θα δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ (ή του ιδιωτικού τομέα), σε τεχνολόγους και νοσηλευτές, να μετακινηθούν τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο στο ΓΝΡ, με επιπλέον (αφορολόγητα) χρήματα. Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι το νησί της Ρόδου δεν θα μείνει ακάλυπτο σε ιατρικό προσωπικό κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Παράλληλα, για τις «άγονες» θέσεις μόνιμων ιατρών, δηλαδή για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν και για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον, η κα Γκάγκα είπε ότι τα κίνητρα που θεσπίστηκαν με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, θα συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, προβλέπονται μεταξύ άλλων μισθολογικά κίνητρα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα μερικής απασχόλησης σε όσους γιατρούς θελήσουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ αλλά και να ιδιωτεύουν. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα προκήρυξης άγονων θέσεων ιατρών ΕΣΥ ως θέσεων μερικής απασχόλησης, με δικαίωμα ετεροαπασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ή διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου, γεγονός που θα δώσει κίνητρο για την προσέλκυση γιατρών σε απομακρυσμένα νοσοκομεία, όπως το Νοσοκομείο Ρόδου.
Η αναπληρώτρια υπουργός, κα Γκάγκα δήλωσε ότι όλα τα μέτρα αποφασίζονται σε συνεννόηση με την Ένωση Ελλήνων Ασθενών και τον Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου που είναι συνομιλητές του Υπουργείου.
Υπενθυμίζεται ότι η κα Γκάγκα και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ανακοίνωσαν κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος του Νοτίου Αιγαίου τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Ρόδου. Πρόκειται για ένα έργο «κεφαλαιώδους σημασίας για το νησί της Ρόδου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η αν. υπουργός, ενώ ο Περιφερειάρχης τόνισε πώς πρόκειται για ένα όνειρο το οποίο παίρνει σάρκα και οστά, γεγονός που οφείλεται στην εντατική προετοιμασία και στη σκληρή δουλειά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου