Ρεπορτάζ

Θα λειτουργήσει σχολείο στη Ρόδο για παιδιά Πολωνών

Την στήριξη του Δήμου Ρόδου για την δημιουργία σχολείου της Πολωνικής κοινότητας που θα λειτουργεί στο νησί μας, αλλά και την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς – αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας, η βουλεύτρια της Πολωνίας κα Καταρζίνα Τσοχάρα και η επίτιμος πρόξενος της Πολωνίας στα Δωδεκάνησα κα Κατερίνα Ασπράκη.
Όπως ανέφερε ο κ. Ταρασλιάς: «Δεχτήκαμε την επίσκεψη της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας ‘’Νόμος και Δικαιοσύνη’’, κας Καταρζίνα Τσοχάρα, την οποία συνοδεύει, η επίτιμη πρόξενος της Πολωνίας στα Δωδεκάνησα, κα Κατερίνα Ασπράκη. Είχαμε την χαρά να συζητήσουμε στο Δημαρχείο και με τον δήμαρχο, θέματα που αφορούν στην τουριστική κίνηση μεταξύ Ρόδου και Πολωνίας, καθώς επίσης και στην δημιουργία ενός σχολείου για τα παιδιά των Πολωνών που κατοικούν στην περιοχή. Επίσης, με αφορμή το γεγονός των καλών διμερών σχέσεων, θα προσπαθήσουμε να διδυμοποιηθούμε με κάποιες πολωνικές πόλεις για την σύσφιγξη σχέσεων».
Η κα Ασπράκη, αφού ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την στήριξη των προθέσεων που εκφράστηκαν, είπε τα εξής: «Στην Ρόδο υπάρχουν πάνω από 200 οικογένειες Πολωνών, που θα ήθελαν τα παιδιά τους να μάθουν τη γλώσσα, την Ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Πολωνίας. Η κα Τσοχάρα θα στηρίξει το εγχείρημα μαζί με το Πολωνικό Υπουργείο Παιδείας και την Πρεσβεία στην Αθήνα. Έχουμε βρει τον χώρο –μέσα στην καθολική εκκλησία της Σάντα Μαρία στο Νιοχώρι που είναι έτοιμος. Έχουμε βρει και την δασκάλα που θα διδάξει σε δύο γκρούπ που θα διδάσκονται την γλώσσα και την Ιστορία. Μελλοντικά θα δούμε την διδυμοποίηση με την πόλη Νίσα».
Ακολούθως, η Πολωνέζα βουλεύτρια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψή της στην Ρόδο, λέγοντας πως το νησί μας το προτιμούν οι Πολωνοί για τις διακοπές τους, ενώ είναι πολύ δημοφιλής προορισμός.
Σημειώνεται πως ο τουρισμός από την Πολωνία αυξάνεται συνεχώς κι έχει γίνει η 3η χώρα σε αφίξεις, το 2022 για την Ρόδο.
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ ΑΝ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Η κα Τσοχάρα είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε τα ακόλουθα:
«Τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας ‘’Νόμος και Δικαιοσύνη’’, Καταρζίνα Τσοχάρα είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στο γραφείο μου, παρουσία της επίτιμης προξένου της Πολωνίας στη Ρόδο, Κατερίνας Ασπράκη.
Είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνομιλία γύρω από την αύξηση των τουριστικών αφίξεων από την Πολωνία που έχει εξελιχθεί στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά για τη Ρόδο και την περαιτέρω ενδυνάμωση των τουριστικών ροών.
Εξετάσαμε τις προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο πολιτισμού και συζητήσαμε για την υποστήριξη από το Δήμο Ρόδου του σχολείου της Πολωνικής κοινότητας που θα λειτουργεί στο νησί μας και στο οποίο θα φοιτούν 34 παιδιά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου