Ρεπορτάζ

Δοκιμάζονται οι υποδομές του Δήμου

Οριακά συνεχίζουν να  λειτουργούν  οι υποδομές της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΡ) εξαιτίας της σημαντικής αύξησης που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση.
Χθες παρουσιάστηκε βλάβη σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ που λειτουργεί στις Καλυθιές.
Συνεργεία της επιχείρησης έσπευσαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη προκειμένου να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα  προβλήματα.
Στην περιοχή μετέβη και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς για να ενημερωθεί σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης.
Πριν λίγες ημέρες ο κ. Στάθης Κουσουρνάς είχε αναφερθεί στην μεγάλη πίεση που δέχονται οι υποδομές του νησιού εξαιτίας της  αύξησης που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση.
«Η τουριστική κίνηση στο νησί μας παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Το φαινόμενο αυτό θα έχει και συνέχεια.  Όμως προκαλούνται και προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Μετά την περιοχή της Ιξιάς παρουσιάστηκε βλάβη στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΡ στις Καλυθιές. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε λύσεις», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και εξήγησε πως  έχουν καεί αρκετές αντλίες σε αντλιοστάσια.
«Πριν λίγες ημέρες  τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις αντλίες  στο Φαληράκι. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντικατασταθούν. Οι εργαζόμενοι δούλεψαν ακόμη και τη νύχτα για να προβούν σε αντικατάσταση των μηχανημάτων.  Το ίδιο έγινε όταν σημειώθηκαν βλάβες και σε αντλιοστάσια στην Ιξιά», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος πραγματοποίησε χθες περιοδεία στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Περιοδεία θα κάνει  σε έργα που υλοποιούνται στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς την προσεχή Τρίτη, 5 Αυγούστου. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί και το  κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας.
Το έργο  σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη  Χριστοδούλου έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για τα εγκαίνια του.

Το Λιμενικό Ταμείο
Ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να ετοιμάσουν απολογισμό για τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Το κείμενο θα παραδοθεί στο νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο στα πλαίσια της ενημέρωσης του για τη λειτουργία των οργανισμών και επιχειρήσεων του  Δήμου Ρόδου.
Να σημειωθεί πως το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου θα  συνεδριάσει  στις 14 Αυγούστου.

«Θα εξεταστούν αρκετά θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου. Εκτιμώ πως θα έχουμε ολοκληρώσει  μέχρι τότε και τη σύνταξη του απολογισμού που θα παραδοθεί στο νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο», δήλωσε ο διευθυντής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Νώντας Αξιώτης.
Σε ερώτηση σχετικά με την ανέλκυση του τελευταίου τμήματος του φορτηγού πλοίου «Nour- M» o κ. Νώντας Αξιώτης, δήλωσε:
«Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε το συντομότερο δυνατό να ανελκυστεί και το τελευταίο κομμάτι του πλοίου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου