Τοπικές Ειδήσεις

Σημαντικές διακρίσεις σε εστιατόρια και σε δύο καταξιωμένους σεφ

Σημαντικές διακρίσεις κατάφεραν να αποσπάσουν εστιατόρια της Ρόδου και δύο καταξιωμένοι Ρόδιοι σεφ από τον παγκόσμιο οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο των εκπροσώπων του κλάδου στην περιοχή μας.
Ειδικότερα, με το βραβείο Chef Of The Year, βραβεύτηκε ο καταξιωμένος σεφ Ευριπίδης Γκόγκος και ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Νικήτας στον οποίον επίσης απονεμήθηκε το gold medal of honor by GTBB ® “GOLDEN KOUROS EMBLEM” 2023.
Τα εστιατόρια που κατάφεραν να διακριθούν από τη Ρόδο είναι:
-ELEMENTS ORGANIC RESTAURANT
-VILLA DI MARE
– ΚΑΛΥΨΩ CONTEMPORARY GREEK CUISINE
-GORGONA SEAFOOD RESTAURANT


Το σήμα ποιότητας – βραβείο για την αυθεντική ελληνική γεύση δημιουργήθηκε από τον παγκόσμιας εμβέλειας οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB μετά από έρευνα, με σκοπό την άρτια εικόνα προς τα έξω -θετική εξωστρέφεια προς την παγκόσμια αγορά- των ποιοτικών εκπροσώπων της ελληνικής γεύσης.
Ο παγκόσμιος και καταξιωμένος οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB μοναδικός στην επίτευξη του στόχου για την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως με moto το “Building Greek Gastronomy” ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το AMBASSADORS OF TASTE® GRAND PRIX 2023 στις 7 Ιουνίου 2023 στο POLITIA TENNIS CLUB.
Ο επίσης παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® organization & guide με την συνδρομή του AUTHENTIC WORLD TASTE® AWT product certification marks, πραγματοποίησε ένα μοναδικό networking event με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών σε όλο το φάσμα της γεύσης και της γαστρονομίας.
Η σύγχρονη οπτική του networking event βασισμένη σε ένα πρότυπο επίσημου χαρακτήρα με official certifications, παίρνει την σκυτάλη από τα προηγούμενα κατά σειρά AMBASSADORS OF TASTE® summits υπό την αιγίδα των κρατικών φορέων, αναζητώντας τους κορυφαίους των κορυφαίων σε ένα GRAND PRIX με πολλά happenings και red carpet photo shooting sequences.
Το 2023 υποδέχεται τους νέους ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ® AMBASSADORS FOR GREEK GASTRONOMY® με έμβλημα την κόκκινη φλόγα και την χρυσή σπείρα μαζί με τους AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY®, τους πιστοποιημένους με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ – GOLD MEDAL OF HONOR by GTBB με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο και την χρυσή σπείρα, τα κορυφαία εστιατόρια της χρονιάς με το GOLD AWARD OF QUALITY & TASTE των ESTIATORIA.GR GOLDEN AWARDS® και την πιστοποίηση AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS – ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ®, τις επιχειρήσεις τροφίμων πιστοποιημένες με το mark AUTHENTIC WORLD TASTE® AWT και το σήμα πιστοποίησης AUTHENTIC TASTE OF GREECE – ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ®.


Το μήνυμα που πέρασε προς τα έξω είναι η υψηλή αξία του προϊόντος της τουριστικής γαστρονομίας στον παγκόσμιο χάρτη, η βιωσιμότητα – αειφορία και ο ρόλος των ισχυρών πυρήνων που θα μπορούσαν να σχηματίσουν το μέλλον και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στον στόχο της εξάπλωσης του ελληνικού τρόπου ζωής, της φιλοξενίας και της ίδιας της Ελληνικής Γαστρονομίας ως κορυφαίας στον κόσμο! Το “παρών” έδωσαν όπως κάθε χρονιά ισχυρές προσωπικότητες, διάσημοι chef από όλο τον κόσμο καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες chef.
AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS – ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ® GOLD AWARD 2023

-Elements Organic Restaurant (Ρόδος)
-VILLA DI MARE (Ρόδος)

Gold Award 2023 απέσπασε επίσης και η Gelateria Dei Greci του κ. Μιχάλη Κωστάκη που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Estiatoria.gr Golden Awards
Τα Estiatoria.gr Golden Awards® ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τον 7o στη σειρά Πανελλαδικό Θεσμό Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης για το 2023. Το event της λαμπερής απονομής διεξήχθη στο Politia Tennis Club 7 Ιουνίου 2023 παρουσία επιφανών chef διεθνούς εμβέλειας και της έγκριτης επιτροπής του πλέον αναγνωρισμένου θεσμού!
Το ευρέως διαδεδομένο και αναγνωρισμένο Gold Award of Quality & Taste, του Πανελλαδικού Θεσμού Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης – Estiatoria.gr Golden Awards® αποτελεί το σημαντικότερο σήμα ποιότητας – βραβείο για την ελληνική εστίαση και τον ευρύτερο χώρο της γεύσης. Αποδίδεται στους τελικούς νικητές μέσα από αυστηρά κριτήρια και όρους & προϋποθέσεις, αποτελώντας για τους κατακτητές του, εκτός από ένα ορόσημο για την συνολική τους πορεία, το ισχυρότερο διαπιστευτήριο αξίας που εγγυάται ένα μοναδικό γεύμα ασυναγώνιστης & άριστης ποιότητας! Η ψηφοφορία του κοινού μεσολαβεί στην διαδικασία ανάδειξης, ενώ τον τελικό λόγο έχει η επιτροπή αποτελούμενη από Έλληνες και διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της γαστρονομίας και της γεύσης, οι οποίοι έχουν και τον τελικό λόγο στην διαδικασία, σε συνεργασία με το μεγάλο δίκτυο γευσιγνωστών του Estiatoria.gr.
Για το 2023 το σήμα είναι επετειακό για τα 7 χρόνια παρουσίας του θεσμού με τον χαρακτηρισμό 7th Anniversary – All Gold Edition!
Ο Πανελλαδικός Θεσμός Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης – Estiatoria.gr Golden Awards® έχει την υποστήριξη του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB και του Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® ενώ διεξάγεται κάτω από την ομπρέλα των Golden Awards® επίσημα κατοχυρωμένου εμπορικού σήματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και υπηρεσίες διοργάνωσης διαγωνισμών.

ESTIATORIA.GR GOLDEN AWARDS® – GOLD AWARD OF QUALITY & TASTE 2023
-Elements Organic Restaurant (Ρόδος) CONTEMPORARY MEDITERRANEAN CUISINE
-ΚΑΛΥΨΩ (Ρόδος) CONTEMPORARY GREEK CUISINE
-GORGONA SEAFOOD RESTAURANT (Ρόδος) SEAFOOD EXCELLENCE

GOLD MEDAL OF HONOR by GTBB® “GOLDEN KOUROS EMBLEM” 2023
-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

CHEF OF THE YEAR & ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
-ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ CHEF OF THE YEAR
-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ CHEF OF THE YEAR

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου