Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης μας Γιάννης Μαρκόπουλος, πέρασε στην αιωνιότητα. Ο συνθέτης που αναζήτησε την έμπνευση στον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης. Με τη μουσική του πρόταση που την ονόμασε «Επιστροφή στις ρίζες» δημιούργησε μία δική του σχολή στο ελληνικό τραγούδι, ενώ τα συμφωνικά του έργα – όπου συναντώνται ελληνικά παραδοσιακά όργανα, όπως η λύρα και το σαντούρι με εκείνα της συμφωνικής ορχήστρας – αποτέλεσαν νέα πρόταση για την παγκόσμια μουσική σκηνή. Η τέχνη τουι μια γέφυρα ανάμεσα στο χτες, το σήμερα και το μέλλον μιας δίκαιης και ελεύθερης ζωής «Πιστεύω ότι μια χώρα πρώτα αλώνεται και υποβαθμίζεται πνευματικά και πολιτιστικά και μετά οικονομικά» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μια από τις συνεντεύξεις του. «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική πολιτισμού. Μια εμπνευσμένη δημιουργική ενότητα όλων των δυνάμεων σε ένα νέο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι. Πρέπει να επενδύσουμε αποφασιστικά στην παιδεία και τον πολιτισμό, για τα παιδιά και τους νέους που είναι το παραγωγικό μέλλον της χώρας. Η εργατικότητα, η καινοτομία, η ισότητα, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη και συμφιλίωση και η αισιοδοξία είναι, για μένα, απαραίτητα στοιχεία, για να έχει η χώρα ευοίωνο μέλλον», μας είχε πει.
https://www.dimokratiki.gr/15-06-2023/gefyra-anamesa-sto-chtes-to-simera-kai-to-mellon/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.