Τοπικές Ειδήσεις

Τι λέει ο κ. Στράτος Καρίκης για τη «ρήξη» με τον Αλ. Κολιάδη και για τα δημοτικά μας πράγματα

Την άποψη ότι ‘στην δημοτική αρχή και γενικότερα στους δήμους, ένας είναι αυτός που αποφασίζει για όλα κι αυτός είναι ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης’ εξέφρασε χτες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης -με αφορμή τις εξελίξεις και όσα ακολούθησαν από την παραίτηση του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη (τέως προέδρου στην ΔΕΡΜ ΑΕ, στον ΠΡΟΤΟΥΡ, στον ΔΟΠΑΡ κ.λπ.).
Επιπλέον, εμφανίσθηκε βέβαιος ότι ο κρίσιμος μήνας για να ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο με τους υποψήφιους δημάρχους και συνδυασμούς, θα είναι ο Ιούλιος.
«Θα χαιρετίσω τις οποιεσδήποτε απόψεις του Αλέξανδρου Κολιάδη, με τον οποίο συνυπήρξαμε, σε μια σχέση διαχρονική. Έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους με τους οποίους είχαμε μια πορεία στην αυτοδιοίκηση και να είμαι προσεκτικός. Όμως, έχω μάθει να λέω την αλήθεια.
Πράγματι, τις τελευταίες 40 ημέρες ήταν διάχυτη στους κόλπους της δημοτικής αρχής, η εικόνα, ότι ο Αλέξανδρος δεν θα ήταν μαζί μας στις επόμενες εκλογές. Συνεπώς, για κάποιους που γνώριζαν, ήταν αναμενόμενη η κίνηση αυτή. Κανονικά, και ο ίδιος ο δήμαρχος το περίμενε. Άρα, δεν είναι κάτι άγνωστο για εμάς, τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ –ή δεν ήρθε ως κεραυνός εν… αιθρία. Τις επόμενες ημέρες, σίγουρα θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του ιδίου ο Αλ. Κολιάδης, ενώ ο δήμαρχος, συγκάλεσε το δημοτικό συμβούλιο εκτάκτως (διά περιφοράς) προκειμένου να οριστεί ο ίδιος, προσωρινός πρόεδρος, τόσο στην ΔΕΡΜ ΑΕ, όσο και στον ΔΟΠΑΡ. Επιπρόσθετα, το ίδιο θα γίνει και με τον ΠΡΟΤΟΥΡ όπου θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση για να οριστεί νέος πρόεδρος.
Να σημειώσω κάτι: στην δημοτική αρχή και γενικότερα στους δήμους, ένας είναι αυτός που αποφασίζει για όλα! Είμαι κάθετος σε αυτό! Άλλωστε, ο Αντώνης Καμπουράκης έχει δείξει με πράξεις, ότι και ξέρει και μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Αφού υπήρξε η απόφαση του Αλ. Κολιάδη να κινηθεί έξω από τα όρια της δημοτικής παράταξης, στις επόμενες εκλογές είναι τόσο κοντινό το χρονικό διάστημα, που έπρεπε -σε κάθε περίπτωση- να αποχωρήσει από τις διοικήσεις. Άλλωστε δεν μπορείς να συμπράττεις με μία δημοτική αρχή, με την οποία σε τρεις μήνες θα είσαι απέναντί της» -τόνισε.
Είπε ακόμη ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο δήμαρχος θα τοποθετήσει τους αντικαταστάτες (ή αντικαταστάτη) του κ. Κολιάδη στις θέσεις που είχε και αποκάλυψε πως έχει εισηγηθεί προς τον δήμαρχο, ποιοι θα μπορούσαν να καλύψουν αυτές τις θέσεις όπου ενδέχεται να είναι άτομα ή άτομο που δεν είναι εκλεγμένο (!).
«Η παράταξή μας, τον Οκτώβριο θα έχει κοντά της πολύ σημαντικά πρόσωπα τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να προσφέρουν –ασχέτως εάν είναι στο δημοτικό συμβούλιο ή όχι. Ο χρόνος για τις εκλογές είναι πια πολύ κοντά και όλοι πρέπει να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους» -ανέφερε ο κ Καρίκης.
Πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο κ. Κολιάδης θα παραμείνει στην παράταξη ή θα ανεξαρτητοποιηθεί –αν και ο δήμαρχος έχει την ευχέρεια να κάνει κι άλλες κινήσεις.
«Νομίζω ότι το σύνολο της δημοτικής αρχής, δείχνει μια απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Καμπουράκη. Προσωπικά, όπως και οι συνάδελφοι, θεωρούμε ότι έχουμε κοντά μας έναν δήμαρχο, ο οποίος με το έργο του μέχρι σήμερα, έχει δώσει άλλον ‘αέρα στα πανιά’ και οδεύουμε προς τις εκλογές του Οκτωβρίου με πολλά πλεονεκτήματα. Η δική μου άποψη (και πεποίθηση) είναι ότι ο επόμενος δήμαρχος Ρόδου θα είναι (και πάλι) ο Αντώνης Καμπουράκης. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ολοκληρώσει μια σειρά σημαντικών έργων που έχουν ξεκινήσει ενώ, όλοι εμείς που είμαστε συνεργάτες του, θα τον στηρίξουμε μέσα από μια παράταξη η οποία ανανεώνεται και ενδυναμώνει».
Κληθείς να σχολιάσει το προεκλογικό τοπίο με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις που έγιναν τόσο από τον κ. Νίκο Γερονικόλα όσο και από τον κ. Σάββα Διακοσταματίου (πέραν των άλλων υποψηφίων κ.κ. Βάιου Καλοπήτα, Γιάννη Φλεβάρη και Τάκη Πότσου), ο κ. Καρίκης δήλωσε τα εξής:
«Εκτιμώ τον κ. Γερονικόλα και του εύχομαι τα καλύτερα. Όμως είναι από τις λίγες εκλογές όπου το πολιτικό σκηνικό είναι πάρα πολύ ρευστό. Αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με το γεγονός πως ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είναι ‘κυρίαρχος του παιχνιδιού’ και δεν γνωρίζουμε καν αν θα υπάρξει αντίπαλος συνδυασμός. Δεν είμαι σίγουρος εάν οι συμπολίτες μας που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για να διεκδικήσουν τον Δήμο Ρόδου, θα μπορέσουν να συνεχίσουν και να συγκροτήσουν συνδυασμό. Και αναφέρομαι σε όλους, ανεξαιρέτως –ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.
Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο συνδυασμός του Αντώνη Καμπουράκη είναι πάρα πολύ ισχυρός και πληροί όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχει και να είναι ξανά δήμαρχος. Είναι και με βάση τα δεδομένα των προσώπων. Δηλαδή: για να έχουμε 4 ή 5 πλήρεις συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Ρόδου, μιλάμε για ένα τεράστιο νούμερο.
Συνεπώς, ή θα δούμε συνδυασμούς οι οποίοι ΔΕΝ θα είναι πλήρεις, ή κάποιοι από τους συμπολίτες μας που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους, ΔΕΝ θα είναι υποψήφιοι, τελικά. Είναι λοιπόν, ξεκάθαρο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μας συμφέρει και μας χαροποιεί το γεγονός πως θα κατέβουν πέντε συνδυασμοί. Πιστεύω ότι ο κρίσιμος μήνας είναι ο Ιούλιος, όπου θα φανεί ποιοι θα φτάσουν μέχρι το τέλος (της κούρσας)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου