Ρεπορτάζ

Αναρμόδια τα ελληνικά Δικαστήρια να δικάσουν 12 Λιβανέζους που μετέφεραν 130 μετανάστες

Aναρμόδιο να εκδικάσει δύο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης μεταναστών έκρινε εαυτό το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων καθώς σε αμφότερες προέκυψε ότι οι συλλήψεις έγιναν σε διεθνή ύδατα!

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν 6 Λιβανέζοι, προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές της Κω, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών, συνέργεια στην πράξη αυτή και παράνομη είσοδο στην χώρα.
Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν την 28η Ιουνίου 2023 νοτιοανατολικά της Κρήτης και μεταφέρθηκαν σε επιχείρηση διάσωσης έξω από τον λιμένα της περιοχής Καμάρι της Κω. Μετέφεραν 14 μετανάστες από την Τρίπολη με σκοπό να τους οδηγήσουν στην Ιταλία.
H δεύτερη περίπτωση αφορά σε 6 ομοεθνείς των ανωτέρω, προσωρινά κρατούμενους στις φυλακές Κω και Αυλώνας για μεταφορά μεταναστών και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.
Την 6η Αυγούστου 2022 και περί ώραν 07:50 μετέφεραν 116 μετανάστες από τον Λίβανο με προορισμό ομοίως την Ιταλία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου