Ειδήσεις

Επισιτισμός-Τουρισμός: Υποχρεωτική η κλαδική ΣΣΕ – Τι αναφέρει η ΠΟΕΕΤ

«Οι όροι αμοιβής και εργασίας στον κλάδο της εστίασης είναι ρυθμισμένοι και ενιαίοι για τα επόμενα 2 χρονιά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ

Η κήρυξη της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας ως υποχρεωτική από το υπουργείο Εργασίας, για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της χώρας, είναι άλλη μια νίκη της Ομοσπονδίας μας, αναφέρει η ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα καλεί τα μέλη της να καταγγείλλουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία από εργοδότες, οι οποίοι δεν θα εφαρμόσουν τη νέα σύμβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Η μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Χώρας καθώς αφορά σχεδόν 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό με το υπ αριθμόν ΦΕΚ 3942/17.06.23 κηρύχθηκε ως γενικώς υποχρεωτική. Η ΠΟΕΕΤ με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης να κάνει ότι προβλέπεται από τον νομό.

Έτσι λοιπόν οι όροι αμοιβής και εργασίας στον κλάδο της εστίασης είναι ρυθμισμένοι και ενιαίοι για τα επόμενα 2 χρονιά για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Οποίος εργαζόμενος αντιληφτεί πως ο εργοδότης του δεν εφαρμόζει την εν λόγω σύμβαση αμέσως να ενημερώσει το σωματείο του ή την Ομοσπονδία μας».

Που ισχύουν οι νέοι μισθοί;
Η υπουργική απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού, Πατρίνας Παπαρηγοπούλου, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ χθες, Σάββατο 17 Ιουνίου και συνεπώς, η γενική υποχρέωση για αναπροσαρμογή των μισθών ισχύει ήδη από χθες για τις επιχειρήσεις όλης της χώρας. Τα μισθολογικά κλιμάκια που ορίζονται στην σύμβαση λειτουργούν ως «κατώφλια» και δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν, λειτουργούν δηλαδή ως κατώτατοι μισθοί ανάλογα με την ειδικότητα.

Οι νέοι μισθοί ισχύουν σε εστιατόρια, ζυθεστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις τροφοδοσίας γευμάτων (catering), οβελιστήρια, ψητοπωλεία κ.α. Επίσης ισχύουν στα καφενεία, καφέ – σνακ μπαρ, ουζερί, αναψυκτήρια, λέσχες, κυλικεία, καφεζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φαστ – φουντ, ντισκοτέκ, μπουάτ κ.α.

Οι νέοι ελάχιστοι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:

Πηγή imerisia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου