Ειδήσεις

Σε δίκη 6 τσιγγάνοι

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος (παράβαση αρθρ. 28§§2,3 του Ν. 1650/86 κατ’ εξακολούθηση) παραπέμφθηκαν 6 αθίγγανοι που διαμένουν στον καταυλισμό του Κορακόνερου.
Κατηγορούνται ειδικότερα ως υπαίτιοι για το ό,τι:
Στη Ρόδο, κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2010 – 07.09.2011, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, προκάλεσαν ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος με πράξεις που αντιβαίνουν στις διατάξεις του Νόμου 1650/86 και με σκοπό να προσπορίσουν στους εαυτούς τους οικονομικό όφελος.
Συγκεκριμένα, σε καθημερινή σχεδόν βάση έκαιγαν καλώδια προκειμένου να αφαιρέσουν από αυτά το χαλκό και να τον μεταπωλήσουν σε μάντρες ανακύκλωσης από τις οποίες εισέπρατταν τίμημα 2,20 ευρώ ανά κιλό χαλκού.
Λόγω όμως της καύσης των καλωδίων και του παραχθέντος καπνού και της αιθάλης προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην τριγύρω κατοικημένη περιοχή του Κορακόνερου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να μολύνεται η ατμόσφαιρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου