Ειδήσεις

Το μπάρ του “Μπάμπη” στην Κάλυμνο στα 10 καλύτερα beach bar του κόσμου

Οι συνεργάτες και ανταποκριτές του CNN γύρισαν τον κόσμο, έζησαν, δοκίμασαν, ένιωσαν την αύρα των χωρών και των παραλιών, ήπιαν τα κοκτέιλς τους, γνώρισαν τους ιδιοκτήτες σε κάποια από αυτά και αποφάσισαν. Αυτά είναι τα 10 καλύτερα beach bar σε όλο τον κόσμο, με τη σειρά που τα παρουσιάζει το CNNGo, εξηγώντας και τους λόγους που τα κάνουν μοναδικά.

Ξεχωριστή θέση, την 5η, κρατάει ο «Μπάμπης», το beach bar στην παραλία Μυρτιές της Καλύμνου. Γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτή τη λίστα.

Δείτε τα και ταξιδέψτε έστω και για λίγο…

Αυστραλία:Doyles on the beach-Watsons Bay

Αναφέρεται ως ένα από τα παλαιότερα beach bar στον κόσμο, το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια από όταν άνοιξε για πρώτη φορά το 1885. Οι επισκέπτες μεταφέρονται σε αυτό το κομμάτι άμμου με μια βάρκα και μπορούν να ξεδιψάσουν με παγωμένο αλκοόλ, όπως μια μπίρα και ένα ποτήρι κρασί και χυμούς και να δοκιμάσουν φρέσκα νόστιμα ψάρια και θαλασσινά συνοδευόμενα με τηγανητές πατάτες, ενώ απολαμβάνουν τη θαυμάσια θέα του λιμανιού του Σίδνεϊ.

Μαυρίκιος: The Fish and Rhum Shack

Περισσότερο σου θυμίζει ένα σπίτι σε ρουστίκ στυλ, που φωτίζεται με φανάρια, παρά ένα στέκι σε κοσμοπολίτικο θέρετρο.  Ο ήχος των κυμάτων που σκάνε στον κοραλλιογενή ύφαλο, μπορεί να ανταγωνιστεί μόνο τον δυνατό ρυθμό των χορευτών Sega των παραδοσιακών χορών του Μαυρικίου, οι οποίοι φθάνουν μέσα στη νύχτα και βάζουν φωτιά.

Το ρούμι που σερβίρεται είναι από τοπικά αποστακτήρια, η μπύρα του beach bar έχει φτιαχτεί στο ζυθοποιείο του χωριού και το καθημερινό μπάρμπεκιου μενού περιλαμβάνει την ψαριά της ημέρας. Αυτό το beach bar είναι τόσο αυθεντικό που δεν παίρνει άλλο!

Χαβάη: Beach tree bar, Four Seasons Resort

Ξεχάστε ό, τι ξέρατε μέχρι τώρα για τα διάσημα και υπερπολυτελή resort Four Seasons. Εδώ θα βρείτε μια χαλαρή υπαίθρια…ψησταριά πάνω στην άμμο, λίγα μέτρα από τον ωκεανό!
Εκτός από την εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα και την πέντε μέτρων θολωτή οροφή του beach bar, τις σκέψεις σας θα τις μονοπωλήσει ο προβολέας που είναι τοποθετημένος πάνω στο κεντρικό κτίριο και ρίχνει το φως του στα κύματα που σκάνε όσο απολαμβάνετε το φαγητό σας.

Η λίστα κρασιών είναι εξαιρετική και σας προσφέρει κρασιά εμφιαλωμένα, αλλά και ποτήρι για ευκολότερη επιλογή.

Σϊγουρα οι τιμές που θα περιμένατε να ακούσετε είναι εξωφρενικές,αλλά εδώ δεν έχουν καμμία σχέση με το εμπορικό σήμα των Four Seasons. Οι παγωμένες«μαργαρίτες» είναι τεράστιες, που μπορεί ακόμα κι ένα ζευγάρι να παραγγείλει μόνο μία χωρίς να ανησυχεί για την τιμή.

Βραζιλία: Uhua Praia, Bahia

Αυτό το μέρος προσελκύει ανθρώπους που λατρεύουν τη χαλαρή μουσική και τις αθλητικές δραστηριότητες, λόγω της παραλίας που βρίσκεται. Η Barra do Rio Trancoso είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου.

Με τεράστια μαξιλάρια, καναπέδες και πέργκολες στην επίπεδη οροφή , αυτό το beach bar φτιάχτηκε στο θέρετρο που αναγεννήθηκε, ενώ βρισκόταν για πολλά χρόνια σε αχρηστία και χρησιμοποιούνταν μόνο από τα αλιευτικά σκάφη.

Μπορείτε να παίξετε beach volley, να επιδοθείτε στο θαλάσσιο καγιάκ και στο καποέιρα, ενώ κρατάτε στο χέρι σας τα πιο φρέσκα θαλασσινά και την καλύτερη καϊπιρίνια

Ινδονησία-Μπαλί: The Rock Bar, Ayana resort

Αυτό το beach bar ανακηρύχθηκε πέρσι από το CNNGo ως το καλύτερο μπαρ που βρίσκεται σε ξενοδοχείο. Ο βράχος δελεάζει τους επισκέπτες που παθαίνουν εξάρτηση! Οι καλύβες των ψαράδων της περιοχής κάνουν αυτό τον νότιο όρμο το πιο δημοφιλές σκηνικό για να στηθεί η υπαίθρια τραπεζαρία, με τους λάτρεις των θαλασσινών να έχουν πάρει θέση στο τραπέζι και να αγναντεύουν τον ωκεανό πάνω από τον βράχο σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το νερό.

Μαρτίνι, τάπας και ζωντανή μουσική έχουν τη θέση τους στο Beach bar, που όποιος το επσκεφθεί δεν φεύγει αν δεν κλείσει!

Ελλάδα-Κάλυμνος: Το μπαρ του Μπάμπη

Το beach bar του Μπάμπη είναι μια ολοζώντανη γεμάτη δραστηριότητα τοπική κυψέλη, που μοιάζει με καλά κρυμμένο μυστικό στο καθόλου κοσμοπολίτικο νησί της Καλύμνου.
Ο Μπάμπης και η οικογένειά του μπορούν να προσφέρουν ό,τι θελήσει η ψυχή αυτού που κάνει διακοπές και βρίσκεται στην παραλία Μυρτιές.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία, να φάτε ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό, να συνδεθείτε δωρεάν στο Internet, να δοκιμάστετ πολλές διαφορετικές μπύρες, να απολαύσετε τον ύπνο σας στις ξαπλώστρες μακριά από τον θόρυβο, να επιβιβαστείτε σε μια βάρκα για να κάνετε βόλτα στο νησί της Τελένδου και να μαγευτείτε από το ηλιοβασίλεμα, που θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά της Μεσογείου.

Βραζιλία: Ponta dos Ganchos 

Το Ponta dos Ganchos, το ακριβότερο resort της Βραζιλίας έχει ως σημείο αναφοράς του το υπέροχο beach bar του με την απαράμιλλη θέα, τα κρεβάτια για την ηλιοθεραπεία και το διάσημο κοκτέιλ του the Hook (αποτελείται από cachaca αναμεμειγμένη με το φρούτο φυσαλίδα και ζάχαρη).

Βρίσκεται σε ιδιωτική χερσόνησο στην περιοχή Emerald coast, εκεί που η τοπική ελίτ, αλλά και ξένοι επισκέπτες όπως η Μπιγιονσέ, πηγαίνουν για να ξεφύγουν από όλα.

Νησιά Κουκ-Νότιος Ειρηνικός ωκεανός (ανήκουν στη Νέα Ζηλανδία): Shipwreck Hut

Αιώρες, ηλιοβασιλέματα, ψησταριές, τροπικά φρούτα πρωινό, ρέγκε μουσική, ένα ειδικό «μαγικό» κοκτέιλ που σερβίρεται σε βάζο μαρμελάδας από ανακυκλωμένο γυαλί. Αυτά είναι κάποια από τα συστατικά του μπαρ που ονειρεύονται όλοι να «αράξουν» εκεί μόλις συνταξιοδοτηθούν.
Βρίσκεται στην παραλία Arorangi, στη δυτική ακτή της Rarotonga. Οι ψησταριές δεν σταματούν να ψήνουν και ο καλόκαρδος ιδιοκτήτης του, Τζιμ, έχει πάντα να πει ένα νέο αστείο ή μια ιστορία που δεν μπορεί να είναι αληθινή!
Τις Κυριακές μετά από το πρωινό με την εξαιρετική ομελέτα οι πελάτες μπορούν να ενταχθούν στο γκρουπ που πηγαίνει στην τοπική εκκλησία για να ακούσουν τους ντόπιους να ψέλνουν το Ευαγγέλιο, φορώντας παραδοσιακά πολύχρωμα ρούχα από υφαντό ύφασμα. Διαφορετικά, μπορούν να παραμείνουν στο μπαρ και να κουνιούνται στις αιώρες, κοιτώντας με μισάνοιχτα μάτια τις φάλαινες που επισκέπτονται την περιοχή ανάλογα με την εποχή.
Νησιά Πουκέ-Ταϊλάνδη: Baba nest
Από αυτόν τον κομψό χώρο, στο ψηλότερο «σκαλοπάτι» της νοτιοανατολικής χερσονήσου, απολαμβάνεις θέα 360 μοιρών στα νησιά Πουκέ, τα γύρω νησιά και τη θάλασσα Andaman.
Το Baba nest beach bar μοιάζει με ένα κατάστρωμα διάσπαρτο με μαξιλάρες και χαμηλά τραπέζια. Περιβάλλεται από μια πισίνα υπερχείλισης που δίνει στους λουόμενους και τους επισκέπτες την ψευδαίσθηση ότι επιπλέουν μεταξύ της θάλασσας και του ουρανού.
Κάτω από αυτό το «κατάστρωμα», μπροστά στον ωκεανό βρίσκονται οι τουαλέτες, που είναι ανοικτές! Αυτό κι αν αποτελεί λόγο συζήτησης για αυτό το μέρος.
Βρετανικά Νησιά Δυτικών Ινδιών: Dune Preserve
Αυτό το beach bar έχει φτιαχτεί από απομεινάρια ναυαγίων, ξύλα αγωνιστικών σκαφών που ξέβρασε το κύμα και κοχύλια. Ανήκει σε έναν τραγουδιστή της ρέγκε με γκρίζα γενειάδα. Αυτό το μέρος είναι το είδος του τόπου που ονειρεύεστε να ανακαλύψετε στο πρώτο ταξίδι σας στην Καραϊβική.
Είναι ένα beach bar που εθίζεσαι σε αυτό και θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί. Θα χορέψεις, θα τραγουδήσεις ρέγκε, θα φας παϊδάκια με σάλτσα που θα στάζει, θα μιλήσεις για πολιτική, φιλοσοφία και για τα υλικά του τέλειου κοκτέιλ με ρούμι του Bankie, με τον ιδιοκτήτη του beach bar.

Στους οπαδούς του συγκαταλέγονται πρώην πρόεδροι, πρώην… πειρατές και μεγάλα κεφάλια της Wall Street. Αυτό όμως, δεν χρειάζεται να σας αποσπάσει την προσοχή από το πραγματικό λόγο που αυτό το μέρος είναι το καλύτερο beach bar στον κόσμο: τον μοναδικό Bankie Banx, τον ιδιοκτήτη του, που μιλάει με ρίμες και μουσική και σε διδάσκει όχι μόνο πως να φτιάξεις μια βάρκα, αλλά πως να φτιάξεις τη ζωή σου και να νιώθεις ήρεμος και ευτυχισμένος με λίγα και ουσιαστικά πράγματα.

Εδώ δεν μπορείς να ξενυχτήσεις. Το Dune είναι ανοικτό μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και κλείνει την πόρτα του την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου