Τοπικές Ειδήσεις

Ερωτήματα του Σάββα Διακοσταματίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σοβαρά ερωτήματα έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ζητώντας ενημέρωση.

Τοποθετούμενος σχετικά με τις παραλίες με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στο Δημαρχείο, ο κ. Διακοσταματίου είπε:

«Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει Δημοτική Αρχή και θα έπρεπε να είχε εξετάσει αυτά τα ζητήματα μέσα στον ορίζοντα της τετραετίας που διοικεί και όχι προς το τέλος της. Ο τρόπος διαχείρισης των παραλιών στο νησί (όπως και οι καταπατήσεις μέσα στα δάση, αλλά και η ανεξέλεγκτη δόμηση χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό) θα έπρεπε να είχαν εξεταστεί μέσα στην διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής. Μετά από τα επεισόδια που δεν περιποιούν τιμή για το νησί και το Δήμο, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Στην Τσαμπίκα π.χ. δεν πλειοδότησαν οι συμπολίτες μας. Είναι ένα ζήτημα το οποίο οφείλει να το φέρει η δημοτική αρχή σε διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία».

Ο κ. Διακοσταματίου τόνισε ότι πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ζήτησε επίσημη ενημέρωση για όσα συνέβησαν στη ΔΕΡΜ Α.Ε. χωρίς να έχει λάβει απαντήσεις.

Όπως αποκάλυψε

«Υπάρχουν πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίες ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ τις παρατάσεις στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Επίσης, ζητούμε να μάθουμε τι συμβαίνει με την παράταση της μίσθωσης στις Πηγές Καλλιθέας και βέβαια, ποια μπορεί να είναι η παρενέργεια στις παρατάσεις των μισθώσεων της Νέας Αγοράς. Τον τελευταίο καιρό, μαθαίνω ότι ένα μεγάλο ποσό από τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ κινδυνεύει με παραγραφή. Είναι κάτι πολύ σοβαρό και αν ισχύει, θέλουμε να μάθουμε ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή».

Σημειώνεται ότι στην τοποθέτησή του ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. Αλέξανδρος Κολιάδης, ξεκαθάρισε πως έκλεισε ένας κύκλος γι αυτόν, υπέβαλε την παραίτησή του από την παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη, αποφεύγοντας όμως, να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά που ζητήθηκαν.

Ειδικά για τις παραλίες και για τις αρμοδιότητες, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου επέμεινε και είπε:

«Είμαστε αυτοδιοικητικοί. Οι κεντρικές κυβερνήσεις δεν κάνουν ποτέ αποκέντρωση, αλλά λειτουργούν συγκεντρωτικά. Πρέπει να παλέψουμε για την αποκέντρωση. Πόσες οικογένειες έφυγαν από το Φαληράκι; Και πόσες από την Τσαμπίκα; Και πέραν του γεγονότος ότι έγιναν αυτά που έγιναν με όσους πήραν τις παραλίες πρόσκαιρα, η κυβέρνηση νομοθετεί οριζόντια και δεν λαμβάνει υπόψη της τη διαφορετικότητα που έχει κάθε τόπος. Γι αυτό είμαι αντίθετος στο να λέμε ευχαριστώ στην όποια κυβέρνηση. Οι Ροδίτες πολίτες, έχασαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τη διαδικασία με τις παραλίες αφού δεν δημοπρατεί πλέον ο Δήμος. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί ο Δήμος είναι ένα σύνολο ανθρώπων.

Είχα προβλέψει τη σημερινή κατάληξη με την απώλεια των θέσεων στις παραλίες από ροδίτικες οικογένειες, προτείνοντας τη μη αποδοχή του μνημονίου με την ΕΤΑΔ και τη διεκδίκηση της διαχείρισης των παραλιών από το Δήμο Ρόδου ώστε με διαβούλευση με τους φορείς να επιλεγεί το μοντέλο λειτουργίας των παραλιών, σεβόμενοι το δικαίωμα στην εργασία το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τελικά, η δημοτική αρχή έριξε τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν μας έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις στα καίρια και σοβαρά ερωτήματα που θέσαμε».

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου