Ειδήσεις

Το Ε.Κ.Ρ. συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συνεδρίασε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ, την Παρασκευή, 1/08/2014. Ο Πρόεδρος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, όπως η εντατικοποίηση της εργασίας, οι απολύσεις, η μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων, η ανηλεής επίθεση στο εισόδημά τους και στις εργασιακές τους σχέσεις, η παρεμπόδιση της άσκησης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η μείωση του επιδόματος ανεργίας, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ωράριο καταστημάτων, κλπ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απασχολούμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό.
Μετά από την εισήγηση του Προέδρου, Σ. Χατζησάββα, αποφασίστηκε να στηρίξει το Ε.Κ.Ρ. την 24ωρη απεργία, που προκήρυξε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τις 8 Αυγούστου 2014, με βασικά αιτήματα την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στην αρχική του μορφή, πριν την τροποποίηση του Ν. 3986/11, την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, την αυστηρή προστασία των όρων εργασίας.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. θα είναι σε στενή συνεργασία με το Σωματείο Ξεν/λων για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της κινητοποίησης.
Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και τα σωματεία – μέλη μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στις 8 Αύγουστου 2014 με ώρα συγκέντρωσης τις 9:00 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου