Ειδήσεις

«Παρών» από τη ΝΔ στους αντιπροέδρους της Βουλής από «Σπαρτιάτες» και «Πλεύση Ελευθερίας»

Στην απόφαση να μη στηρίξει τις υποψηφιότητες για τη θέση Αντιπροέδρων της Βουλής ούτε εκ των Σπαρτιατών αλλά ούτε εκ της Πλεύσης Ελευθερίας κατέληξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
του Γιώργου Λυκουρέντζου

Εδώ και λίγη ώρα οι βουλευτές ενημερώνονται πως στις δύο συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τη θέση ενός ή μιας Αντιπροέδρου Βουλής που αναλογεί σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης θα πρέπει να ψηφίσουν “παρών” καθώς δεν υπάρχει αρνητική ψήφος.
Κι αν για τους «Σπαρτιάτες» τα πράγματα είναι δεδομένα έκπληξη προκαλεί η απόφαση για την «Πλεύση Ελευθερίας», η οποία μάλιστα μετατρέπει σε θρίλερ την ψηφοφορία.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής απαιτούνται 75 θετικές ψήφοι προκειμένου να υπάρξει εκλογή ειδάλλως η θέση μένει κενή.

Προς το παρόν είναι άγνωστο τι θα πράξει η Ν.Δ για τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, που θα προταθεί από τη «Νίκη», υποψηφιότητα όμως την οποία ήδη έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου