Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Έρχεται νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο Bloomberg, δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει πριν από το χρονοδιάγραμμα δάνεια από το πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σε ένα ισχυρό μήνυμα προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας του.

“Θα είμαστε σε θέση,  πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε νωρίτερα”, ανέφερε ο Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg Television. “Είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές”.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ταυτόχρονα ότι στοχεύει να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα, 13 χρόνια αφότου χάθηκε στην αρχή μιας μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης. Δεσμεύτηκε επίσης να επιταχύνει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και τη μείωση του χρέους.

“Θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις”, είπε. “Όχι μόνο επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό”.

Τα διετή ομόλογα της Ελλάδας διέγραψαν τις απώλειες τους μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, με την απόδοση στο 3,42%, έχοντας φτάσει νωρίτερα σήμερα να σκαρφαλώνει στο 3,56%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου