Συναντήσεις με εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, ξεκίνησε χτες –ενόψει των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση- ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, και επικεφαλής της παράταξης ‘Ρόδος για Όλους’ κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό καφέ και σε φιλικό κλίμα, ο κ. Διακοσταματίου με δύο από τους συνεργάτες του (κ.κ. Ιωάννη Κούρτη και Σεβαστιανό Μαριτσενό), επεσήμανε τα εξής:
«Εγκαινιάζουμε μια δράση και θα συναντιόμαστε ανά δύο εβδομάδες, για να ανταλλάσσουμε απόψεις, ενημέρωση για τις εξελίξεις της παράταξής μας και να απαντάμε σε ερωτήματα. να ξεκαθαρίσω πως αυτή η συνάντησή μας, δεν αποτελεί παρουσίαση των μελών της παράταξής μας. Οι ανακοινώσεις, θα ακολουθήσουν σε επόμενες συναντήσεις. Η παράταξή μας, φέρει το όνομα ‘Ρόδος για Όλους’. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι η Ρόδος έχει ανάγκη από ανθρώπους που να έχουν γνώση των πραγμάτων για την επόμενη μέρα, και σε συνδυασμό με την ανανέωση που πετυχαίνουμε με τα νέα πρόσωπα που έρχονται κοντά μας, νομίζω ότι η παράταξή μας, οδεύει προς τις εκλογές του Οκτώβρη με μια πολύ μεγάλη δυναμική, μέσα στην κοινωνία. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά στις επαφές που έχουμε με τους συνδημότες μας. Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο επαφών (τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας) και στις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και οργανωτικά. Ρόδος δεν είναι μόνον η πόλη, αλλά και τα χωριά μας που έχουν τις δικές τους ανάγκες και οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους. Εμείς, δεν είμαστε μέρος ενός παιχνιδιού εξουσίας. Έχουμε πρόταση για τον τόπο, διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο του ροδιακού λαού, γιατί είμαστε αυτοί που μπορούμε να εγγυηθούμε την ‘επόμενη μέρα’.
Η επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, που για να αντεπεξέλθει κανείς θα πρέπει να κατέχει την γνώση του πεδίου. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά –αν θέλετε- της δικής μας παράταξης.
Επίσης, θέλω να τονίσω ότι εμείς πιστεύουμε στον ‘Δήμο των Προσώπων’ και όχι στον Δήμο των κομμάτων. Τα πρόσωπα είναι αυτά τα οποία χαράσσουν τοπικές πολιτικές διότι γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας. βέβαια, εάν δεχτούμε στηρίξεις από κόμματα, εμείς δεν θα αρνηθούμε (διότι τα κόμματα είναι πυλώνες της Δημοκρατίας) αλλά νομίζω, ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια και να σκέφτονται για τον τόπο τους, ανεξάρτητα ποια πολιτική προέλευση έχει ο καθένας».
Ερωτηθείς σχετικά με τα ονόματα και ποιοι συντάσσονται μαζί του, ο κ. Διακοσταματίου περιορίστηκε να δηλώσει μερικούς από τους συνεργάτες του και διαβεβαίωσε πως στις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει τις ανακοινώσεις. «Συνοδοιπόροι μαζί μας είναι ο Μιχάλης Κορδίνας, ο Γιώργος Θαρρενός (Λάρδος), ο Σωτήρης Πετράκης, ο Γιάννης Κορωναίος, ο Μιχάλης Μπαλάς και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσω σύντομα».
Είπε ακόμη ότι στ’ Αφάντου από όπου έλκει την καταγωγή του, σχηματίζεται ένα μεγάλο ρεύμα με ονόματα όπως ο Ιωάννης Θεοδωρής και ο Χρήστος Πελλός: «Τ’ Αφάντου είναι το 10% του εκλογικού σώματος και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος, από τους συμπολίτες μου, που είναι δίπλα μου» -ανέφερε.
Ο κ. Διακοσταματίου, επιφυλάχθηκε να κάνει περαιτέρω αναλύσεις, λέγοντας πως επίκεινται κι άλλες αλλαγές στον Νόμο μέχρι τις εκλογές. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μπορεί κάποιος να κατέβει με 168 υποψήφιους (δεν είναι υποχρεωτικό να είναι σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες) ενώ το ανώτατο όριο είναι οι 400 υποψήφιοι. Το όριο εισόδου στο Δημοτικό Συμβούλιο –που θεσμοθετείται για πρώτη φορά- είναι το 3%.
Επαναλαμβάνω και τονίζω: η διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου ΔΕΝ είναι παιχνίδι και ΔΕΝ είναι ζήτημα διαχείρισης της εξουσίας. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με έναν τεράστιο Δήμο, με μήκος 86 χλμ και πλάτος 44 χλμ. Με 44 Δημοτικές Κοινότητες, με έναν πραγματικό πληθυσμό 152.000 κατοίκους το χειμώνα (το καλοκαίρι φτάνει τις 300.000 κ.ο.κ.) και με πάρα πολλά προβλήματα, με φυσικούς πόρους που δεν είναι ανεξάντλητοι και με μια ανάπτυξη που πρέπει να απλωθεί σε όλο το νησί. Να διαχέεται και όχι να περιορίζεται. Ο Δήμος Ρόδου πρέπει να ανοιχθεί προς τους πολίτες, να διαβουλεύεται μαζί τους για να μπορούν να εφαρμόζονται οι πολιτικές που θα αποφασίζονται. Για να λύσεις π.χ. τα προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης, πρέπει να δεχτείς ότι είναι κομμάτι της πόλης της Ρόδου. Εκεί πρέπει να βρεθεί μια αρμονική σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και στους επιχειρηματίες» -ανέφερε χαρακτηριστικά.