Ειδήσεις

Ο Κόνσολας για την διάταξη που οδηγεί σε λουκέτο τις εφημερίδες της περιφέρειας

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : ‘’ Να αλλάξει η διάταξη που οδηγεί στο κλείσιμο τις εφημερίδες της περιφέρειας’’

Την απόσυρση ή την άμεση τροποποίηση της διάταξης με την οποία καταργείται η υποχρεωτική δημοσίευση στον τύπο των προκηρύξεων του δημοσίου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:

‘’ Το δημοσιονομικό όφελος, από αυτή τη διάταξη, είναι απειροελάχιστο μπροστά στο κόστος που θα επιφέρει ακόμα και δημοσιονομικά.

Γιατί το κλείσιμο περιφερειακών εφημερίδων, η αναστολή οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι άνεργοι που θα προστεθούν , έχουν μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος.

Και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

Υπάρχει όμως και ζήτημα ποιότητας και λειτουργίας της ίδιας της δημοκρατίας, αν οδηγηθούμε σε ένα ελεγχόμενο πεδίο ενημέρωσης στην περιφέρεια, αν κλείσουν εφημερίδες.

Αυτή η διάταξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Το υποθετικό δημοσιονομικό όφελος από τα έξοδα που επισύρουν την υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων, είναι μικρό. Να αναζητηθεί από αλλού.

Πρέπει είτε να αποσυρθεί είτε να τροποποιηθεί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον περιφερειακό τύπο να επιβιώσει’’.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου