Ρεπορτάζ

Συνελήφθη 35χρονος Αλβανός για εκβίαση ομοεθνή του στη Ρόδο

Συνελήφθη την 16η Ιουλίου 2023 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ένας 35χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, κατοχή ναρκωτικών, παράνομη-κατοχή χρήση όπλου και μη νόμιμη διαμονή στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 το απόγευμα ο δράστης μετέβη σε κατοικία όπου διέμενε ομοεθνής του τον οποίο απείλησε με αεροβόλο πιστόλι ζητώντας την επιστροφή χρημάτων που του είχε δανείσει.
Πιο συγκεκριμένα, την 15η Ιουλίου 2023 και περί ώρα 18:30 ο κατηγορούμενος, μετέβη με μοτοποδήλατο στην οικία μιας 37χρονης Ουκρανέζας στην Κρεμαστή επί της οδού Παπαγιάννη.
Τη στιγμή εκείνη στην οικία της βρισκόταν ένας 29χρονος Αλβανός, κάτοικος Κρεμαστής σύντροφός της και φίλος του κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος αρχίζει να απειλεί λεκτικά τον 29χρονο για να του επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που του είχε δανείσει, τον χτύπησε και τον απείλησε με το αεροβόλο πιστόλι το οποίο του έβαλε στο κεφάλι απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει.
Η Ουκρανέζα έσπευσε να συνδράμει τον 29χρονο και τότε ο Αλβανός απείλησε και τους δύο.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Αεροβόλο πιστόλι (replica), γεμιστήρας, μεταλλικά σφαιρίδια και αμπούλες αερίου
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 13,8 γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Δύο φορητοί πομποδέκτες – ασύρματοι
• Κινητό τηλέφωνο, φορητός υπολογιστής αφής
• 800 ευρώ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.
-Στο μεταξύ, την 15η Ιουλίου 2023 και περί ώραν 07.00 συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Κω ένας 41χρονος υπήκοος Ολλανδίας.
Αστυνομικοί του Τ.Α. Κω μετέβηκαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Ψαλίδι μετά από κλήση από το R/T Κέντρο για άτομο που έφερε αιχμηρό αντικείμενο.
Στο σημείο βρέθηκε ο 41χρονος ο οποίος προηγουμένως είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου και σε απειλές κατά δύο ομοεθνών του.
Παρά τις εντολές των αστυνομικών, δεν συμμορφώθηκε και προτάσσοντας μαχαίρι κατάφερε να τραυματίσει ελαφρώς τον έναν.
Εν συνεχεία, αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε γενόμενο σωματικό έλεγχο βρήκαν στην κατοχή του μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού καθαρού βάρους 1,97 γραμμ. και μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού καθαρού βάρους 0,57 γραμμ.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου