Ρεπορτάζ

Εκδίδονται τρεις αλλοδαποί καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα σύλληψης

Με αποφάσεις του Προέδρου Εφετών και του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου αναμένεται να εκτελεστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για αλλοδαπούς κρατούμενους οι οποίοι θα παραδοθούν στις Αρχές της Ολλανδίας, της Πολωνίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον A.R M. Του RM. 23 ετών, κάτοικο Στοκχόλμης Σουηδίας, ο οποίος συνελήφθη την 09.07.2023 προς εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης της Ολλανδίας για τα αδικήματα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών και με την υπ’ αριθμ. 3/2023 απόφαση του Προέδρου Εφετών διατάχθηκε η εκτέλεση του ανωτέρω ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και η παράδοσή του στις Ολλανδικές αρχές.
Ως προς την δεύτερη έκδοση πρόκειται για τον D. I. C.του W, 45 ετών, κάτοικο Γερμανίας, ο οποίος κρατείται από τις 02.07.2023, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί προς εκτέλεση απόφαση Δικαστηρίου της Πολωνίας και με την οποία κηρύχθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης καθ’ υποτροπή. Ειδικότερα, καταδικάστηκε για το ό,τι, την 20 Ιανουαρίου 2012 στην Οστρόντα Πολωνίας, ενεργώντας από κοινού και σε συνεννόηση με τον συγκατηγορούμενο του, με σκοπό την απόκτηση περιουσιακού οφέλους, προσπάθησε να οδηγήσει το θύμα σε δυσμενή διάθεση της περιουσίας του, συνολικού ποσού 7.000 ζλότι, χρησιμοποιώντας απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητά του, καθώς και με τη χρήση βίας, υπό τη μορφή του γρονθοκοπήματος στο πρόσωπο, πλην όμως, δεν πέτυχε το σκοπό του εξαιτίας της αντίστασης του παθόντος, ενώ τέλεσε την πράξη αυτή εντός της περιόδου πέντε ετών, όντας καταδικασμένος σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών, δυνάμει απόφασης του Τοπικού Δικαστηρίου της Οστρόντα. Ετσι, το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου αποφάσισε την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης και την έκδοση του στις Πολωνικές αρχές.
Τέλος ως προς την τρίτη έκδοση, πρόκειται για τον Α.F. του M. 33 ετών, κάτοικο Ισραήλ, διωκόμενο από τις Ρωσικές αρχές για τα αδικήματα της εκτέλεσης τραπεζικής δραστηριότητας χωρίς καταχώρηση και ειδικής έγκρισης στις περιπτώσεις όταν μία τέτοια έγκριση είναι απαραίτητη, αν η πράξη αυτή είναι συνδεδεμένη με την απόκτηση εισοδήματος σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσό από μια οργανωμένη ομάδα, της παράνομης ίδρυσης νομικού προσώπου μέσω «αχυρανθρώπων» καθώς και παρουσίαση στο όργανο που ασχολείται με την κρατική καταχώρηση νομικών προσώπων και ατομικών επιχειρήσεων των στοιχείων που συνεπάγονται εισαγωγή στο Ενιαίο Κρατικό Μητρώο Νομικών Προσώπων των δεδομένων για τους «αχυρανθρώπους», διαπραχθείσα από μια ομάδα προσώπων βάσει συνωμοσίας και της παραγωγής, αποθήκευσης με σκοπό την χρησιμοποίηση των πλαστών εντολών για τα εμβάσματα, καθώς και των ηλεκτρονικών μέσων, ηλεκτρονικών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων για την παράνομη μεταφορά χρημάτων, διαπραχθείσα από μια οργανωμένη ομάδα, για το αδίκημα της τραπεζικής απάτης, συγκεκριμένα απάτη και πλαστογραφία με συνολικό όφελος και αντίστοιχα συνολική ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Ετσι το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου γνωμοδότησε υπέρ της έκδοσης στις Δικαστικές Αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διέταξε την εκτέλεση του αιτήματος της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου