Ρεπορτάζ

Δυναμικά εξελίσσεται η τουριστική περίοδος

Περίπου 1.150.000 αλλοδαπούς επισκέπτες προσέλκυσε η Ρόδος μέχρι σήμερα. Η κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά η οποία ήταν η καλύτερη όλων των εποχών.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 527 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις) εσωτερικού και εξωτερικού και διακινήθηκαν 88.100 επιβάτες. Όσον αφορά μόνο στις πτήσεις εξωτερικού, αυτές ήταν 475 και οι διακινηθέντες επιβάτες 41.750!
Από την αρχή του Ιουλίου μέχρι και χθες συνολικά 603.000 επιβάτες εσωτερικού και εξωτερικού διακινήθηκαν μέσω του «Διαγόρας», παρουσιάζοντας αύξηση γύρω στο 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα του Ιουλίου, ενώ οι πτήσεις ήταν αυξημένες κατά +0,2% μόνο. Τα αεροσκάφη είχαν ωστόσο μεγαλύτερες πληρότητες. Επίσης οι εταιρείες χρησιμοποίησαν μεγαλύτερους τύπους αεροσκαφών.
Όσον αφορά μόνο στους αφιχθέντες επιβάτες και μόνον σε εκείνους που φθάνουν από το εξωτερικό, ανέρχονταν μέχρι και τις 20 Ιουλίου σε 287.000 παρουσιάζοντας αύξηση 4,6%.
Τέλος από την αρχή του χρόνου (έως τις 20 Ιουλίου), οι διακινηθέντες επιβάτες εξωτερικού έχουν φθάσει τους 2.316.000 (αφίξεις και αναχωρήσεις) με αύξηση 9,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με πρώτους σε αριθμό τους Βρετανούς και ακολουθούν Γερμανοί, Πολωνοί, Ισραηλινοί, Νορβηγοί και λοιποί.
Η Ρόδος αναμένεται να καταρρίψει φέτος το περσινό εντυπωσιακό ρεκόρ των 2,5 εκατ. τουριστών, αποδεικνύοντας ότι ξεπερνά συνεχώς τον εαυτό της και ότι μπορεί να σημειώσει κάθε φορά μεγαλύτερες επιδόσεις στον τουρισμό.

Αυτή την περίοδο οι πληρότητες των ξενοδοχείων φτάνουν -και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν- το 100% σε όλες τις τουριστικές περιοχές και οι ρυθμοί θα διατηρηθούν στα ίδια υψηλά επίπεδα μέχρι και το Σεπτέμβριο! Η κίνηση είναι εμφανής και εκτός των ξενοδοχείων με την αγορά να σφύζει από ζωή!
«Η τουριστική περίοδος εξελίσσεται δυναμικά. Από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα οι αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών ακολουθούν ανοδική πορεία και με τα δεδομένα αυτά, η χρονιά αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Βασίλης Κατταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου