Ρεπορτάζ

Ψευδής καταγγελία στις αρχές για ληστεία δύο Νορβηγών στην Μεσαιωνική Πόλη!

Δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε χθες εις βάρος δύο Νορβηγών που κατήγγειλαν ψευδώς ληστεία στην Μεσαιωνική Πόλη για να αποζημιωθούν από ασφαλιστική εταιρεία.
Πιο συγκεκριμένα, την 20ή Ιουλίου 2023 και ώραν 23.25 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 22χρονο Νορβηγό και μια 19χρονη ομοεθνή και σύντροφό του ότι την 22.00 ώρα της ίδιας ημέρας ενώ βάδιζαν στην Μεσαιωνική Πόλη επί της οδού Απολλωνίων τους πλησίασαν τρεις έγχρωμοι άνδρες και με απειλή χρήσης βίας τους απέσπασαν προσωπικά τους αντικείμενα.
Ισχυρίστηκαν συγκεκριμένα ότι τους αφαίρεσαν δύο τσάντες Louis Vuitton που έφεραν μαζί τους που περιείχαν συνολικά 3.000 ευρώ, κάρτες και άλλα προσωπικά τους είδη.
Οι αστυνομικοί κατάπληκτοι από το γεγονός ότι το καταγγελλόμενο αδίκημα εφέρετο να έχει λάβει χώρα σε ώρα αιχμής της Μεσαιωνικής Πόλης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιγραφή των φερομένων ως δραστών δεν ήταν σωστή και οι αλλοδαποί έπεσαν σε αντιφάσεις αποφάσισαν στο πλαίσιο της έρευνας να δούν και βιντεοληπτικό υλικό από το ξενοδοχείο στο οποίο είχαν καταλύσει.
Προέκυψε έτσι ότι την ώρα που εφέροντο να τους είχαν ληστέψει να έχουν εισέλθει στο ξενοδοχείο έχοντας μαζί τους τις τσάντες τους και ακολούθως να βγαίνουν χωρίς αυτές!!
Εξακριβώθηκε έτσι ότι ο πρώτος προκειμένου να αποσπάσει από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωση που θα χρησιμοποιούσε στην ασφαλιστική του εταιρεία, κατήγγειλε εν γνώσει του ψευδώς τα ανωτέρω και αιτήθηκε αντίγραφο της αναφοράς.
Αναζητήθηκε ο ανωτέρω δράστης, προκειμένου να εξεταστεί σχετικά και όπως εξακριβώθηκε αναχώρησε με την φίλη του εκτάκτως από την νήσο Ρόδου για την χώρα τους ενωρίτερα από την προγραμματισμένη πτήση τους!
Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου