Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενοι τρείς διακινητές μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας του Θερινού Τμήματος και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου τρείς Σύροι διακινητές.

Πιο συγκεκριμένα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ένας 37χρονος Σύρος που συνελήφθη την 12η Αυγούστου 2023.
Το σκάφος που κυβερνούσε κατευθυνόταν προς τις ακτές της ν. Ρόδου, δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ενώ οι 14 μετανάστες που μετέφερε (11 άνδρες και 03 αγόρια) μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην μαρίνα της Ρόδου.
Ο δεύτερος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος είναι ένας 35χρονος που εντοπίστηκε σε ταχύπλοο πνευστό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου.
Το σκάφος που κυβερνούσε δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ενώ οι 21 μετανάστες που μετέφερε (10 άνδρες, 04 γυναίκες και 07 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο ¨Νέο Καρνάγιο¨.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε κι ένας 27χρονος Σύρος που συνελήφθη την 13η Αυγούστου 2023.
Μετέφερε με πνευστή λέμβο στην Σκάλα Καλείρου δύο μετανάστες.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου