Τοπικές Ειδήσεις

Δύο νέες υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης με θύματα δύο ημεδαπές

Δύο νέες υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης με θύματα δύο ημεδαπές αποτελούν αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, την 15η Αυγούστου 2023 καταγγέλθηκε από μια 39χρονη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι την 8η Αυγούστου 2023 το απόγευμα μετέφερε από λογαριασμό στον οποίο είναι συνδικαιούχος το ποσό των 2500 € με δύο καταθέσεις σε άλλο λογαριασμό καθ’ υπόδειξη άγνωστου άντρα ο οποίος επικοινώνησε μαζί της από ελληνικό αριθμό κινητής τηλεφωνίας και παρουσιάστηκε ως ο υιός του λογιστή του πατέρα της.
Την έπεισε ότι ο πατέρας της δικαιούται επιστροφή 200 € από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσους έχουν μετρητές της Δ.Ε.Η. και της ζήτησε να μεταφέρει αρχικά όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό σε εκείνον που της υπέδειξε προκειμένου, όταν πιστωθεί το επιστρεπτέο ποσά, να μη φορολογηθεί.

– Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε από μια 51χρονη ημεδαπή ότι την 28η Ιουλίου 2023 δέχθηκε κλήση από ελληνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου και συνομίλησε με άγνωστο δράστη ο οποίος συστήθηκε ως λογιστής.
Της ανέφερε ότι δικαιούταν το επίδομα «Marketpass» και για το λόγο αυτό του έδωσε στοιχεία και κωδικό ασφαλείας της κάρτας της στην τράπεζα Eurobank που είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό της.
Λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσε ότι πραγματοποιήθηκαν από τον ανωτέρω λογαριασμό της αγορές των χρηματικών ποσών ποσού των 60 ευρώ, των 150 ευρώ, των 190 ευρώ, των 150 ευρώ, των 180 ευρώ, των 170 ευρώ, των 190 ευρώ, των 180 ευρώ και των 190 ευρώ προς τον ΟΠΑΠ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου