Τοπικές Ειδήσεις

Ευχαριστήρια επιστολή του Γερμανού πρέσβη για την προστασία των τουριστών στην Ρόδο

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και άλλους τοπικούς φορείς για την προστασία των Γερμανών τουριστών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, απέστειλε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ. Η επιστολή αυτή, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος τύπου και επικοινωνίας Κώστας Ταρασλιάς είναι αποτέλεσμα του καλού συντονισμού όλων των φορέων και της επιτυχημένης επιχείρησης εκκένωσης των πυρόπληκτων περιοχών.
«Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών ταυτόχρονα με την αγωνία για τα μέτωπα της φωτιάς, υπήρχε μία τεράστια αγωνία για το πόσο θα έχουμε μία δεύτερη μεγάλη καταστροφή στο νησί η οποία θα αφορούσε στο τουριστικό μας προϊόν. Αυτό μας έθεσε σε εγρήγορση. Θελήσαμε να παρουσιάσουμε ότι η τουριστική ζωή του νησιού συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να απαξιώνουμε το γεγονός της πυρκαγιάς.
Επιδοθήκαμε σε αγώνα δρόμου να επικοινωνήσουμε με τους τουρ οπερέιτορς και με τους πρέσβεις και προξένους των οποίων οι πολίτες αποτελούν βασικούς επισκέπτες του νησιού και έπρεπε να γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική κατάσταση, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.
Όταν κηρύχθηκε η Ρόδος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπρεπε να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρόκειται για μία καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία. Μεταφράσαμε στα αγγλικά και στα γερμανικά το μήνυμα και είχαμε μία συνεχή επικοινωνία με τις πρεσβείες», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς, συμπληρώνοντας ότι:
«Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη του πρέσβη Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο, Matthew Lodge… Εμείς θελήσαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι. Θελήσαμε να δώσουμε μία εικόνα συνεργασίας και ενότητας. Και πράγματι εισέπραξαν ότι η κατάσταση είναι καλή. Η γερμανική πρεσβεία -καθώς μάλιστα κανείς πολίτης της δεν κινδύνευσε- θεώρησε δέον να στείλει μία ευχαριστήρια επιστολή στον δήμαρχο, στον περιφερειάρχη, στον Στρατό, στην αστυνομία, στο λιμενικό σώμα, στην πυροσβεστική, στην ΕΞΡ και στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων.
Για μία ακόμη φορά θελήσαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι οι stakeholders ενωμένοι πραγματοποιούμε το καλύτερο για το νησί μας. Γι’ αυτό η γερμανική πρεσβεία έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους φορείς στα πλαίσια της διπλωματίας που ακολουθεί. Και εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι που επικοινωνήσαμε θετικά μηνύματα με στόχο το brand name της Ρόδου να μην πληγωθεί».
Αποδέκτες της ευχαριστήριας επιστολής του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ, ήταν οι εξής:
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιώργος Χατζημάρκος
Δήμαρχος Ρόδου
Αντώνης Καμπουράκης
Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Δήμου Ρόδου
Κωνσταντίνος Ταρασλιάς
Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου
Πύραρχος Νικήτας Βενιός
Διοικητής Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου
Αστυνομικός διευθυντής Μανώλης Καζαμίας
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων
Μαρκόπουλος Μανώλης
Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου
Μιχαλάκης Χρήστος
Διοικητής 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής
Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Δελής
Διοικητής 95 ΑΔΤΕ
Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου