Τοπικές Ειδήσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις: “Τριετής Απαγόρευση Κυνηγιού στη Ρόδο”

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα ,Ζώα, το Κυνήγι “Νέμεσις” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ως πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ φέρεται η σημερινή απαγόρευση του κυνηγιού για 3 έτη στις περιοχές πέριξ των καμένων.

Η έστω κι αυτή η απαγόρευση ΔΕΝ  είναι πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, το οποίο υπέγραψε τη ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι μετα τις πυρκαγιές στη Ρόδο και καμία αναφορά δε γινόταν στο νησί.

Ειναι αποτέλεσμα του ξεσηκωμού και του αγώνα των περιβαλλοντικών κ φιλοζωικών φορέων, είναι  η κατακραυγή για τη μη απαγόρευση του κυνηγιού στη Ρόδο, που έφεραν έστω αυτό το μικρό αποτέλεσμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις πρωτοστάτησε με πολλές δράσεις της, δελτία, petition, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, με  δημοσιεύματα στα ΜΜΕ με την αναγγελθείσα  αναφορά στη Κομισιόν, με το αίτημα της για κατεπείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό, όταν είχαμε τη πληροφορία, ότι η νέα ρυθμιστική θα είχε την ίδια γεύση με τη περσινή κλπ. Τελικά δεν ήταν σα τη περσινή αλλά τρις χειρότερη.

Το ΥΠΕΝ, ο Υπουργός και οι διοικητικές υπηρεσίες έσπευσαν να βγάλουν τη ρυθμιστική για να αποτελειώσουν ο,τι απέμεινε στη καμένη χώρα.

Είναι ντροπή να παρουσιάζεται ως πρωτοβουλία αυτών, που αν δεν υπήρχε η αντίδραση της κοινωνίας, τίποτα δε θα απαγόρευαν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη Ροδο, σε όλες τις καμένες πέρυσι και φέτος περιοχές, που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα  δασών και φύσης και σε χιλιάδες απανθρακωμένα ζώα πάσης φύσεως .

Το χρωστάμε στη Φύση, στα Ζώα, σε μας.

Δε θα χάσει η “Βενετιά βελόνι ” αν δε κάνουν το χόμπυ τους οι κυνηγοί, υπαίτιοι για πολλά δεινά στη χώρα.

Αντίθετα θα ωφεληθεί το υπέρτατο αγαθό της Ζωής.

Τριετής απαγόρευση κυνηγιού σε περιοχές της Ρόδου λόγω πυρκαγιάς

Νέμεσις, Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα ,Ζώα, το Κυνήγι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου