Ειδήσεις

«Αναδουλειές» έχουν οι έμποροι της Ρόδου

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη. Η οδός Σωκράτους και άλλοι κεντρικοί δρόμοι ήταν γεμάτοι από τουρίστες που περιεργάζονταν τις βιτρίνες των καταστημάτων.
Η απροθυμία, ωστόσο, των επισκεπτών να προβούν σε αγορές απογοήτευσε για ακόμη μια φορά τους καταστηματάρχες της περιοχής.
«Υπάρχει κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη. Δεν έχουν όμως ρευστότητα οι τουρίστες. Αρκούνται στο να περιεργάζονται τις βιτρίνες και να ζητούν πληροφορίες για τις τιμές των προς πώληση ειδών. Μόνο σουβενίρ μικρής αξίας αγοράζουν και τίποτε περισσότερο », δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Κουκούλης.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σχολίασε ακόμη σχετικά με τη μειωμένη αγοραστική κίνηση πως αν δεν είχαν μειωθεί δραματικά οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην αγορά της Ρόδου.
«Παλαιότερα κάθε Κυριακή κατέπλεαν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου αρκετά κρουαζιερόπλοια. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι κατάπλοι θα είναι μειωμένοι και το επόμενο καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Μεσαιωνική Πόλη», δήλωσε ο κ. Νίκος Κουκούλης, που έκανε έκκληση σε όσους ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό να καταβάλουν προσπάθειες, που ως στόχο θα έχουν, την αύξηση των κατάπλων, αναφέροντας συγκεκριμένα:
«Κάνω έκκληση σε όσους ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό να πράξουν τα δέοντα για να έχουμε περισσότερους κατάπλους το επόμενο καλοκαίρι. Δεν είναι δυνατό να παρουσιάζει άνοδο ο θαλάσσιος τουρισμός σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Σας φέρνω ως παράδειγμα την Κρήτη. Οι λόγοι για τους οποίους εμείς φθάσαμε ως εδώ είναι πολλοί».
Σε ερώτηση σχετικά με την ανταπόκριση των καταναλωτών στο θεσμό των εκπτώσεων, ο κ. Κουκούλης δήλωσε:
«Οι καταναλωτές έχουν εξαντληθεί οικονομικά. Αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα είδη από τα σούπερ μάρκετ. Από τη στιγμή που δεν έχουν χρήματα δεν μπορούν να δελεαστούν από τη μείωση των τιμών. Χρήμα στην αγορά δεν υπάρχει και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος υποφέρει».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος και ειδικά η Μεσαιωνική Πόλη είχαν την τιμητική τους το περασμένο σαββατοκύριακο από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Συνεργείο συγκεκριμένα του τηλεοπτικού σταθμού κατέγραψε εικόνες από τις Επτά Πηγές, το Φαληράκι και τη Μεσαιωνική Πόλη.
Ρεπορτάζ έγινε και για το θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου. Επισκέπτες από την Κύπρο αλλά και τη γειτονική Τουρκία εξήγησαν στους δημοσιογράφους, τους λόγους που προτιμούν τη Ρόδο έστω και για αποδράσεις της «μιας ημέρας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου