Ειδήσεις

ΞΕΕ: Αίτημα για ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών ξενοδοχειακών εταιρειών

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση, ζητώντας να υιοθετηθεί απο το υπουργείο, ειδικά για τον Αύγουστο, μια ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών κυρίως επιχειρήσεων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εξαρτώνται αποκλειστικά από λογιστές-εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι απουσιάζουν από την εργασίας τους, λόγω διακοπών.

” Ο μήνας του Αυγούστου, αποτελώντας την κατ’εξοχήν περίοδο αιχμής για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τον τουρισμό, απαιτεί συνεχή εγρήγορση και πολλές αλλαγές στην οργάνωση του χρόνου εργασίας ή ακόμη και σε αρκετές περιπτώσεις νέες προσλήψεις.Φέτος όμως, πολλές μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με το εξής πρόβλημα: Οι λογιστές τους, μετά από μακρά περίοδο εντατικής ενασχόλησης με τα φορολογικά και τα εργατικά ζητήματα, κλείνουν τα γραφεία τους για διακοπές των ίδιων και του προσωπικού τους, το μήνα Αύγουστο, αφήνοντας έκθετους τους ξενοδόχους σε έναν τόσο κρίσιμο μήνα για τα θέματα του προσωπικού.

Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε όπως υιοθετηθεί από το υπουργείο σας, ειδικά για τον μήνα Αύγουστο, μια ευκολότερη διαδικασία αναγγελίας του εργασιακών αλλαγών των μικρών κυρίως επιχειρήσεων και να επιδειχθεί μια ανοχή, με την έννοια της υιοθέτησης μιας προσωρινής γραπτής ή ηλεκτρονικής δήλωσης μέχρι να οριστικοποιηθεί από τους υπεύθυνους λογιστές η ηλεκτρονική υποβολή των τροποποιητικών πινάκων προσωπικού για την αποφυγή τυχόν λαθών.”  επισημαίνει στην επιστολή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Τσακίρης.

Πηγή: traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου