Ρεπορτάζ

Απάτη χάκερ μέσω του «instagram» με θύμα 35χρονη ημεδαπή

Την 12η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.20 μια 35χρονη ημεδαπή υπέβαλε έγκληση στο Τ.Α. Κω εις βάρος αγνώστου/ων δράστη/ων για απάτη, πράξη που έλαβε χώρα την 10η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 14:15 στην Καρδάμαινα.
Ειδικότερα, κατόπιν γραπτών μηνυμάτων που δέχτηκε στο προφίλ της στην εφαρμογή «instagram» από προφίλ το οποίο ανήκει σε φιλικό της πρόσωπο της ζητήθηκε να του αποστείλει άμεσα, μέσω της εφαρμογής «e-banking», το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό με την αιτιολογία «ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΟΣ».
Την 14:15 ώρα της ίδιας ημέρας μετέφερε το ανωτέρω χρηματικό ποσό μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής από τον λογαριασμό της σε λογαριασμό με όνομα δικαιούχου ημεδαπού.
Όταν απέστειλε στο ανωτέρω προφίλ μήνυμα για το πότε θα της επιστραφούν τα χρήματα, δέχτηκε μήνυμα από το ίδιο προφίλ στο οποίο της απάντησε ότι «Χάκερ είμαι δεν είναι ο φίλος σου» οπότε και τερμάτισε την μεταξύ τους επικοινωνία.
Κατόπιν απέστειλε μήνυμα στην εφαρμογή messenger, προκειμένου να την καλέσει ο φίλος της στο κινητό για να καταλάβει τι συνέβη, οπότε δέχτηκε το ίδιο μήνυμα.
Διενεργείται προανάκριση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου