Ρεπορτάζ

Δύο νέες υποθέσεις απάτης με θύματα δύο υπηκόους Αλβανίας

Δύο νέες υποθέσεις απάτης με θύματα δύο υπηκόους Αλβανίας, μια γυναίκα και έναν άνδρα, απασχολούν από χθες τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Α.Τ. Ιαλυσού.
Πιο συγκεκριμένα, μια 54χρονη υπήκοος Αλβανίας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι την 13η Σεπτεμβρίου 2023 δέχθηκε κλήση από ελληνική τηλεφωνική σύνδεση και συνομίλησε με άγνωστο δράστη ο οποίος της συστήθηκε ως λογιστής.
Της ανέφερε ότι εδικαιούτο το επίδομα «marketpass» και για το λόγο αυτό του έδωσε στοιχεία και κωδικό ασφαλείας της κάρτας της στην τράπεζα Eurobank που είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό της.
Λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσε ότι πραγματοποιήθηκαν από τον λογαριασμό της 3 μεταφορές του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ, με περιγραφή Paysafec LONDO IR,
8 μεταφορές του χρηματικού ποσού των 560 ευρώ (8χ70 ευρώ) με περιγραφή ΟΡΑΡ ΑΤΗΕΝ GR, μία μεταφορά ποσού 700 ευρώ, με περιγραφή EUROBANK ACHAR GR, μία μεταφορά του χρηματικού ποσού των 120,00 ευρώ, με περιγραφή EUROBANK ACHAR GR και μία μεταφορά του χρηματικού ποσού των 1.400,00 ευρώ, με περιγραφή EUROBANK ACHAR GR.
Διενεργείται προανάκριση.
-Την 19η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 14.30 καταγγέλθηκε στο ΑΤ Ιαλυσού από έναν 39χρονο Αλβανό απάτη μέσω του «facebook».
Ειδικότερα βρήκε μία αγγελία στην εφαρμογή marketplace στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» για την πώληση αυτοκινήτου μάρκας Hyundai i30 2014 μοντέλο με 135000 χλμ, πετρέλαιο 1400 κυβικά στην τιμή των 5.300 ευρώ, την οποία είχε καταχωρήσει χρήστης με όνομα προφίλ ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας.
Ο 39χρονος έστειλε μήνυμα στο προφίλ του ανωτέρω χρήστη ότι ενδιαφέρεται για την αγορά του αυτοκινήτου και ο δράστης με την σειρά του ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Κατάφερε και τον έπεισε ότι η εν λόγω αγγελία ήταν αληθινή και προσποιούμενος ότι θα προχωρήσει την διαδικασία της πωλήσεως του αυτοκινήτου, του έδωσε τον λογαριασμό τραπέζης για να καταθέσει μέσω ΑΤΜ την προκαταβολή των 500 ευρώ.
Την 19η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12.33, μετέβη σε ΑΤΜ στην Ιαλυσό, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δράστη, τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε να χειρίζεται το ATM και ο δράστης του έδινε οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να του καταθέσει τα χρήματα.
Ο δράστης με τις οδηγίες που έδινε μπόρεσε και μετέφερε από τον τραπεζικό λογαριασμό του στον τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε, συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.770,70 ευρώ και στη συνέχεια διέκοψε την επικοινωνία μαζί του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου