Ειδήσεις

Ομαλά εξελίσσεται η σεισμική δραστηριότητα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του προχθές το βράδυ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της έκθεσης Χειροτεχνίας στην Κρεμαστή, ο καθηγητής Γεωλογίας και Σεισμολόγος κ. Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στα Δωδεκάνησα.
«Θεωρώ πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Η σεισμικότητα στη Ρόδο και ευρύτερα στα Δωδεκάνησα εξελίσσεται ομαλά. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα δεδομένο, που να συνηγορεί στην άποψη ότι επίκειται εντονότερη σεισμική δραστηριότητα. Εκτιμώ ότι είμαστε σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας.
Σε ερώτηση αν οι σεισμοί που έγιναν πριν λίγο καιρό απέτρεψαν το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου, ο κ. Λέκκας δήλωσε:
«Με ανακούφιση είδαμε πως στο νομό Δωδεκανήσου εκδηλώνονται σεισμοί μικρής έντασης δηλαδή μέχρι τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι διάσπαρτοι σε όλο το νομό και εντάσσονται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα. Ανακουφίζουν τις τεκτονικές δυνάμεις και έτσι αποτρέπεται το ενδεχόμενο ενός σεισμού μεγαλύτερης έντασης».
Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας:
«Από τον ΟΑΣΠ προγραμματίζονται ασκήσεις ετοιμότητας σε πραγματικές συνθήκες. Θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και στη Ρόδο. Μετά τη σεισμική δραστηριότητα, που είχαμε στην Κεφαλλονιά αποκομίσαμε εμπειρίες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε σε όλη τη χώρα προκειμένου να αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και του πληθυσμού».
Για το χρόνο έναρξης των ασκήσεων ετοιμότητας, ο κ. Λέκκας δήλωσε:
«Θα ξεκινήσουν οι ασκήσεις ετοιμότητας τον Οκτώβριο και θα συνεχιστούν καθ’ όλο το έτος. Θέση της διοίκησης του ΟΑΣΠ είναι να πραγματοποιούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα οι ασκήσεις ετοιμότητας και να επεκταθούν σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Έμφαση θα δοθεί στις σχολικές μονάδες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου