Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενοι δύο Σύροι διακινητές μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας δύο Σύροι διακινητές μεταναστών, ηλικίας 49 και 20 ετών, που συνελήφθησαν από λιμενικούς μετά από καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.
Τις πρωινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου 2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου.
Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια αναπτύσοντας μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές και δεν ανταποκρίθηκε
στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των δύο διακινητών.
Κατασχέθηκε εξάλοου το δουλεμπορικό ένα ταχύπλοο σκάφος μήκους 6,9 μέτρων μάρκας Sancak Tekne.
Oι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είναι και οι ίδιοι μετανάστες και επειδή δεν είχαν χρήματα για την μεταφορά τους ανέλαβαν κατόπιν εντολής ενός Αλ Χάλ να φέρουν τους υπόλοιπους στην Ρόδο.
Ο διακινητής, όπως είπε ο πρώτος, θα του έδινε αμοιβή 700 ευρώ αν επέστρεφε το σκάφος στην Τουρκία.
Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι ξεκίνησαν από το Φετιγέ και πως μετέφεραν 15 άτομα.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μύριαμ Τομαρά και Παναγιώτα Παπαβασιλείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου