Ρεπορτάζ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 28χρονος Σύρος διακινητής μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 28χρονος υπήκοος Συρίας κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών.
Ο 28χρονος συνελήφθη την 23η Σεπτεμβρίου 2023 από πλωτό σκάφος του λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.
Σκάφος του λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε περιπολία εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο εκινείτο στην θαλάσσια περιοχή Αφάντου. Προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα και το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε.
Εντός του ταχύπλοου σκάφους επέβαιναν 37 άτομα.
Από μαρτυρικές καταθέσεις ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε ως ο κυβερνήτης- χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, με το οποίο μετέφερε παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα, από το Φετιγιέ της Τουρκίας προς την Ρόδο.
Ο ανωτέρω κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι ήταν και ο ίδιος μεταφερόμενος.
Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι όταν μπήκε στην βάρκα ξάπλωσε γιατί ήταν σκοτάδι. Κινητό δεν έχει γιατί το πούλησε στην Τουρκία και πλήρωσε 4.000 ευρώ που μάζεψε από την δουλειά του ως μαραγκός για να έρθει στην Ελλάδα και από εδώ στην Γερμανία.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου