Αθλητικά

Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών για το Super Cup!

Οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Super Cup της Ρόδου μίλησαν χθες στο Rodos Palace για τη διοργάνωση και τους στόχους τους, εν όψει της νέας σεζόν. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, του Εργκίς Αταμάν, του Βασίλη Σπανούλη και του Φώτη Τακιανού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη δύσκολη προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της σεζόν και χαρακτήρισε «πρωταθλητές» τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν.
Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Δεν ξέρω για το ξεκίνημα της σεζόν, καθώς είχαμε μία δύσκολη προετοιμασία, αλλά αργά ή γρήγορα θα δείξουμε στο γήπεδο τις ικανότητές μας, που είναι υψηλές. Είχαμε πολλούς διεθνείς και κάποιους τραυματισμούς, η φόρμα των παικτών είναι σε διαφορετικά επίπεδα. Σιγά σιγά θα βρούμε τη χημεία μας, είμαι ευχαριστημένος από το σύνολο που έχουμε. Χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες όπως ο Σάσα και ο Κώστας, αλλά οι καινούργιοι παίκτες που πήραμε έχουν καλή νοοτροπία και θεωρώ ότι είναι πρωταθλητές. Να παίξουμε για τη φανέλα μας και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε κάθε τίτλο αλλά μόνο ένας τα καταφέρνει. Πρέπει να έχουμε γερό στομάχι για να αντέξουμε την πίεση από τα media και τον κόσμο. Η πίεση είναι συνώνυμο του αθλητισμού και της ανταγωνιστικότητας»
Ξέρουμε πολύ καλά πώς παίζει ο Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός ξέρει πολύ καλά πώς παίζουμε εμείς. Για να παίξουμε μεταξύ μας, θα πρέπει να κερδίσουμε στους ημιτελικούς. Το Περιστέρι bwin είναι πολύ καλή ομάδα. Αν τελικά παίξουμε με τον Παναθηναϊκό δεν θεωρώ ότι κάποια ομάδα θα προσπαθήσει να κρύψει κάτι. Θα μπούμε να ανταγωνιστούμε σε κάθε παιχνίδι. Όλες οι ομάδες στην αρχή μίας χρονιάς έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε αρκετούς παίκτες που είναι πίσω σε σχέση με άλλους, επειδή είχαν θέματα τραυματισμών ή ήρθαν αργότερα. Έχουμε περιθώριο μέχρι αύριο (29/9) στις 10:00 για να αποφασίσουμε για το ρόστερ, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα παζλ από παίκτες που είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά.
Οι επιτυχίες της ομάδας μου τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στο ελληνικό μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάρα πολλά χρήματα επί της ουσίας για να ανταγωνιστεί εμάς. Αυτό θα τραβήξει σιγά σιγά και τις υπόλοιπες ομάδες, το μπάσκετ αναδιαμορφώνεται, βλέπω και καλούς προπονητές όπως ο Σπανούλης και ο Τακιανός και γενικά νομίζω ότι βοηθήσαμε πολύ σε αυτό. Αν χάσουμε έναν τίτλο ή αν κερδίσουμε κάποιον άλλο, θα είμαστε εδώ, είχα κι εγώ μεγάλες αποτυχίες αλλά επιβίωσα».

ΕΡΓΚΙΣ ΑΤΑΜΑΝ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
«Μετά την δύσκολη περίοδο που πέρασε ο Παναθηναϊκός «ξαναχτίζουμε» την ομάδα. Πήραμε πολλούς καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες. Τώρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η περίοδος προετοιμασίας ήταν μικρή και δε δουλέψαμε όπως θέλαμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε σεβασμό για όλους τους αντιπάλους μας. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Θα διασκεδάσουμε, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Έχουμε μεγάλους στόχους για τον Παναθηναϊκό και ελπίζω ότι θα κάνουμε χαρούμενους τους φίλους μας που έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Είναι δύο ματς και καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Θέλουμε να κερδίσουμε αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός μας στόχος. Θέλουμε να ξεκινήσουμε όμως τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Κάναμε πολλές μεταγραφές και δουλεύουμε για να παίξουμε καλό μπάσκετ. Χρειαζόμαστε δουλειά και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι καταφέρουμε. Θα είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι άλλαξε μόνο 3-4 παίκτες. Eίχαμε κάποιους τραυματισμούς στην τελευταία προπόνηση, θα μιλήσουμε με τους γιατρούς και μετά θα αποφασίσουμε ποιοι και αν θα παίξουν στον ημιτελικό και έπειτα στον τελικό».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
Στη διαχείριση των αποτελεσμάτων στάθηκε ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, μία ημέρα πριν από τον ημιτελικό του Super Cup με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στον σεβασμό, τον οποίο έχει κερδίσει από τους αντιπάλους του από την περσινή σεζόν, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου του Super Cup της Ρόδου (29-30/9). Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε και στην πίεση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για πίεση στον αθλητισμό όταν η χώρα αντιμετωπίζει τη μία καταστροφή μετά από την άλλη.
“Κάναμε μία φανταστική χρονιά και βοήθησαν την ομάδα να βρίσκεται σε αυτό το εορταστικό τριήμερο του μπάσκετ. Έχουμε μία ομάδα που θα κερδίσει τον σεβασμό όλων των αντιπάλων, αυτό το κερδίσαμε από την πρώτη χρονιά. Στόχος μας, όπως είπα και πέρυσι, είναι να τρυπάμε το δικό μας ταβάνι. Η διαχείριση είναι το Α και το Ω και στη ζωή και στον αθλητισμό. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς μία νίκη ή μία ήττα, είναι δύσκολη η καθημερινότητά σου. Η λέξη πίεση στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχει, με αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Για εμένα είναι ένα παιχνίδι, πρέπει να προετοιμάζεσαι καλά, να διαχειρίζεσαι τα καλά και τα άσχημα και να προχωράς”.

ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ (ΠΑΟΚ):

Ο Φώτης Τακιανός τόνισε ενόψει του Super Cup ότι η διαχείριση των αποτελεσμάτων είναι πάντα μία ιδιαίτερη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά αυτό ίσχυε πάντα και πρέπει όλοι να το αποδεχθούν. Ο Φώτης Τακιανός μίλησε την γλώσσα της αλήθειας όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πώς διαχειρίζονται στην Ελλάδα την νίκη και την ήττα, ακόμα και σε ένα τουρνουά όπως το Super Cup, όπου είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι είναι δεδομένο πως οι νίκες και οι ήττες φέρνουν ακραία συναισθήματα στην χώρα μας, ωστόσο αυτό είναι κάτι που πρέπει – πολύ απλά – να αποδεχθούν όλοι όσοι ζουν στην χώρα μας.
Αναλυτικά δήλωσε:
Για το ποιο πρόσωπο θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ: “Βρισκόμαστε εδώ ως μία ομάδα που κατέκτησε μία από τις πρώτες 4 θέσεις, άρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό. Χάρηκα που είδα ότι πολλοί παίκτες προχώρησαν στην καριέρα τους. Αυτό είναι ζητούμενο.
Για την προετοιμασία, είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα, αφού έχουν κυρίως αναγνωριστικό χαρακτήρα, ειδικά για εμάς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μία ομάδα με αγωνιστικό πρόσωπο που θα αξιολογείται ως μία ομάδα που παλεύει από την άμυνα και κάθε μέρα θα εξελίσσεται ώστε να φτάσει στο επιθυμητό.
Για το πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα του αποτελέσματος να διαχειριστεί μία ομάδα ένα πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα ή εμφάνιση σε ένα τουρνουά που γίνεται τόσο νωρίς μέσα στην σεζόν: “Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ενός επίσημου ή παιχνιδιού τουρνουά στο πώς προετοιμάζεται η ομάδα.
Η ομάδα προετοιμάζεται με προορισμό την νίκη. Τα φιλικά είναι για συμπεράσματα. Εμείς θα παίξουμε το ίδιο. Η διαδικασία του αποτελέσματος και ιδιαίτερα στην χώρα μας μπορεί να αποβεί επώδυνη στην ήττα ή να φέρει ακραίες αντιδράσεις χαράς στην νίκη. Είμαστε στην Ελλάδα και με αυτό πρέπει να ζήσουμε”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου