Αθλητικά

Αυτός είναι ο νέος Κολοσσός!

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την έναρξη της Basket League της σεζόν 2023-24 και το www.esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις ομάδες που μετέχουν στο 32ο επαγγελματικό πρωτάθλημα… ταξιδεύοντας στην Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού H Hotels Collection που ετοιμάζεται για τη 18η διαδοχική του σεζόν στη λίγκα και είναι πλέον μόλις μία από τις 10 ομάδες στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που έχουν ξεπεράσει τα 450 παιχνίδια.
Η ομάδα της Ρόδου μπαίνει και πάλι στην αφετηρία της σεζόν με τον ίδιο στόχο, να έχει την ερχόμενη άνοιξη μία θέση στην πρώτη οκτάδα και κατ’ επέκταση στα πλέι οφ, ιδανικά στην πρώτη εξάδα. Φέτος ωστόσο στο νησί προχώρησαν σε ολικό «λίφτινγκ» της ομάδας καθώς υπήρξαν αλλαγές τόσο στον πάγκο όσο και στο μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ.
Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε το καλοκαίρι ο Ισπανός Κούρο Σεγούρα. Είναι η πρώτη φορά που οι «θαλασσί» εμπιστεύονται ξένο προπονητή στην ιστορία τους, ενώ ο Κολοσσός H Hotels Collection είναι ο τρίτος σταθμός στην εν Ελλάδι καριέρα του 51χρονου κόουτς, έπειτα από την ΑΕΚ και τον Ιωνικό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό, από το περσινό ρόστερ παραμένουν μόνο ο Σωτήρης Μπιλλής -θα αγωνιστεί στην ομάδα για 7η σεζόν- αλλά και ο Γιάννης Χατζηνικόλας. Ο ελληνικός κορμός ενισχύθηκε με παίκτες που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στην Basket League με τους Κωστή Γόντικα (την περασμένη σεζόν σε ΑΕΚ, Καρδίτσα), Ανδρέα Πετρόπουλο (ΑΕΚ), Νίκο Καμαριανό (Μαρούσι), Ιωσήφ Κολοβέρο (Λαύριο Megabolt) αλλά και τον rookie Μηνά Παπαγιάννη (Μεγαρίδα στην Elite League) να μετακομίζουν στη Ρόδο.
Η εξάδα των ξένων αποτελείται κατά βάση από Αμερικανούς, με όλους τους παίκτες που επιλέχθηκαν να έχουν πρότερη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μάλιστα τόσο ο Τάιλερ Πόλι, όσο και ο Τζέρελ Σίμονς έχουν αγωνιστεί ξανά στην Basket League, με τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα, αντίστοιχα. Ο Πολ Γιόργκενσεν την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά έπαιξε στην Εστουδιάντες, ο Ντάνιελ Ουτόμι στην ιταλική Ουμάνα Κιούζι, ο Λούκα Μπραΐκοβιτς στην Μπρεογάν και ο Λόντον Περάντες στην ισραηλινή Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα.
«ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ TOP-6»
Ο Ισπανός προπονητής Κούρο Σεγούρα ανέφερε για τη φετινή σεζόν «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ μία καλή σεζόν με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Στόχος μας είναι να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί κάθε μέρα, να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε ματς που θα έχουμε και φυσικά να είμαστε στο Top6 στο τέλος της κανονικής περιόδου. Στόχος μας γενικά είναι να συμμετέχουμε στα playoffs στο τέλος.
Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών και προπονητών και είμαστε στη διαδικασία να γίνουμε ομάδα. Αυτό κάνουμε στην προετοιμασία και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω στη διάθεσή μου τους παίκτες από την πρώτη ημέρα. Έχουμε πολλή δουλειά μας μπροστά και προσπαθούμε να χτίσουμε τη χημεία μας όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ο στόχος της προετοιμασίας είναι να παραμείνουμε υγιείς και να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στο ρόστερ. Δώσαμε κάποια πολύ δυνατά τεστ στην προετοιμασία και ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας».
«ΨΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ»
Ο αρχηγός της ομάδας Σωτήρης Μπιλλής είπε: «H αγωνιστική χρονιά που έρχεται είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για την ομάδα μας και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε με επιτυχία. Σχετικά με τους στόχους μας, πρέπει να θέσουμε ψηλά τον πήχη. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Η συνεχής βελτίωση είναι κλειδί για την επίτευξη αυτών των στόχων και εργαζόμαστε σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να είμαστε σε άριστη κατάσταση και να ενισχύσουμε τις δεξιότητές μας. Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, είναι πάντα σημαντικό να τους κάνουμε να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στην ομάδα μας. Οι νέοι παίκτες φέρνουν μαζί τους φρέσκες ιδέες και ενέργεια και πρέπει να τους υποστηρίξουμε και να τους ενσωματώσουμε στο πνεύμα της ομάδας. Εύχομαι να έχουμε υγεία, να εργαστούμε σκληρά, και με επιτυχίες να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους. Καλή αρχή σε όλες τις ομάδες με υγεία πάνω απ’ όλα»!

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ
Πολ Γιόργκενσεν 27 1.88 1-2 ΗΠΑ
Ντάνιελ Ουτόμι 26 1.98 2-3 ΗΠΑ
Ιωσήφ Κολοβέρος 21 1.85 1 Ελλάδα
Λούκα Μπραϊκοβιτς 24 2.08 4 Αυστρία
Μηνάς Παπαγιάννης 21 2.00 3-4 Ελλάδα
Ανδρέας Πετρόπουλος 29 1.96 2-3 Ελλάδα
Γιάννης Χατζηνικόλας 28 1.96 2-3 Ελλάδα
Σωτήρης Μπιλλής 27 1.96 2-3 Ελλάδα
Νίκος Καμαριανός 26 2.04 4 Ελλάδα
Κωστής Γόντικας 29 2.06 5 Ελλάδα
Τζέρελ Σίμονς 30 1.88 2 Ελλάδα
Τάιλερ Πόλι 24 2.06 4-5 Η.Π.Α.
Λόντον Περάντες 29 1.88 1-2 Η.Π.Α.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κούρο Σεγούρα
Ημερομηνία γέννησης: 07/04/1972
Χώρα: Ισπανία
Στο «τιμόνι» της ομάδας από: 2023
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Μάριος Μπατής, Γιάννης Γεωργαλλής
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Δημήτρης Δοξάκης
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ – TEAM MANAGER: Γιώργος Γκοτζογιάννης
ΓΙΑΤΡΟΣ: Τάσος Αντωνιάδης
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Αλέξης Πλαστρούγγης
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Χρήστος Κατσαρός
Έτος ίδρυσης: 1963
Πρόεδρος: Θεόδωρος Καρατζάς
Τίτλοι: 1 Πρωτάθλημα Α2 (2005)
Κορυφαίοι στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα:
Αγώνες: Γιάννης Γεωργαλλής 205
Πόντοι: Άγγελος Τσάμης 1.448
Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου (1.400 θέσεις)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου