Τοπικές Ειδήσεις

Ερώτηση ΚΚΕ για μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων εργαζομένων στη Ρόδο

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, για μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων εργαζομένων στη Ρόδο:

Στα μέσα Ιούλη ξέσπασε στο νησί της Ρόδου πυρκαγιά που έκαιγε για πάνω από 10 μέρες, με το κράτος να επιδεικνύει ακόμη μια φορά επιλεκτική ανικανότητα να προστατέψει το δάσος, τη λαϊκή περιουσία, τα σπίτια, τα καταστήματα, τις αγροτικές καλλιέργειες.

Ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, των ελλείψεων σε υποδομές και μέτρα πρόληψης ήταν το να κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, να επικρατήσει απόλυτο χάος και μόνο χάρη στην τεράστια λαϊκή αλληλεγγύη μπόρεσαν να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή χιλιάδες άνθρωποι ντόπιοι και φιλοξενούμενοι, να βρουν προσωρινή στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσε και οργάνωσε τη διανομή τους ο λαός της Ρόδου.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει εκείνες τις μέρες ορισμένα εντελώς ανεπαρκή μέτρα στήριξης ανάμεσά τους και το επίδομα των 534 ευρώ για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα αυτό. Μάλιστα την Τρίτη 26/9 αντιπροσωπεία τους οργάνωσε διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και κατέθεσε υπόμνημα απαιτώντας να δοθεί επιτέλους λύση, αλλά και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει τώρα η κυβέρνηση ώστε:

– Να καταβληθεί άμεσα το επίδομα της αναστολής στους πυρόπληκτους εργαζόμενους της Ρόδου,

– Να παρθούν επιπλέον ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα:

– Επίδομα για όσους είναι σε αναστολή στο ύψος του κλαδικού μισθού και τουλάχιστον έως και τον Οκτώβριο.

– Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι να ξαναπιάσουν δουλειά στη συνέχεια,

– Απαλλαγή από φόρους. Πάγωμα δανείων και πλειστηριασμών.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Έξαρχος Νίκος

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου