Τοπικές Ειδήσεις

Το «σμαραγδένιο νησί» στο επίκεντρο διεθνών συνεδρίων

Οπως έχουμε ξαναγράψει, η Ρόδος έχει επανέλθει πλέον, δυναμικά, στο κάδρο του συνεδριακού τουρισμού –και όχι μόνον, αφού φιλοξενεί από το 2022 και μέχρι σήμερα, πολλές διεθνείς και πανελλήνιες συναντήσεις, συμπόσια, συνέδρια και δράσεις τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί ενώ προγραμματίζονται κι άλλες συναντήσεις μέχρι και τον προσεχή Νοέμβριο!
Σημειώνεται πως τόσο οι τοπικοί φορείς του τουρισμού όσο και οι τοπικές αρχές, έχουν εκφράσει επανειλημμένα την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, αφού η διετία της covid-19 ανάγκασε πολλά συνέδρια, είτε να αναβληθούν είτε να μεταφερθούν για φέτος.
Κρίνεται θετικό το γεγονός πως το ‘νησί του Ήλιου’ παραμένει πολύ ψηλά στην προτίμηση των διεθνών οργανώσεων και συναντήσεων με σημείο αιχμής αφενός τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, αφετέρου τις πολύ καλές συνεδριακές υποδομές, τα ξενοδοχεία και τον συνδυασμό με τις καλοκαιρινές διακοπές, ήλιο, θάλασσα, γαστρονομία και φυσικά, πολιτισμό.
Επιπρόσθετα, καταλυτική θα μπορούσε να είναι η συνεισφορά του συνεδριακού τουρισμού στην βαριά βιομηχανία της χώρας και δη στην επιμήκυνση της σεζόν, χρόνιο ζητούμενο του κλάδου που στην περίπτωση της χώρας μας στηρίζεται κατά βάση από το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα». Για να γίνει αυτό ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να κεφαλαιοποιηθεί και η συνολικά καλή εικόνα που έχει αποκτήσει η τουριστική Ελλάδα στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό γίγνεσθαι.
ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Ρόδος, φιλοξένησε για τέσσερις ημέρες την «Σύνοδο των Μεγάλων Μαγίστρων» με συμμετοχές από 40 χώρες! Η διοργάνωση έγινε με τους Ναΐτες Ιππότες της Ελλάδας να προσέλκυσε περίπου 400 συνέδρους (Μεγάλους Μαγίστρους). Οι εργασίες έγιναν στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς και στο Παλάτι των Ιπποτών, με αυστηρό πρωτόκολλο και ‘κεκλεισμένων των θυρών’.
-Από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ‘Ρόδος Παλάς’ το ευρωπαϊκό (με διεθνείς όμως συμμετοχές) συνέδριο για τη στοματική υγεία. Τις εργασίες παρακολούθησαν πάνω από 640 συμμετέχοντες από 48 χώρες με ομιλητές, καθηγητές και ερευνητές από διεθνή και ελληνικά πανεπιστήμια. Κατά την διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, συμπόσια, στρογγυλά τραπέζια και άλλες δράσεις.
-Αυτές τις ημέρες διεξάγεται επίσης στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, μια κορυφαία συνάντηση Μόδας και Ομορφιάς! Πρόκειται για το Διεθνές Συνέδριο της Ιταλικής εταιρίας Framesi, με 1000 συμμετοχές, κορυφαίους κομμωτές από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με την τελευταία λέξη της μόδας στα μαλλιά! Είναι από τα εντυπωσιακότερα συνέδρια που έχει φιλοξενήσει η Ρόδος οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται στις 5 Οκτωβρίου.
Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται κι άλλες συναντήσεις στο νησί μας όπως:
-Ένα γκρουπ από το Ισραήλ με 800 περίπου άτομα που θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο στην Καλλιθέα
-Ένα γκρουπ επίσης από το Ισραήλ, με 1400 περίπου άτομα που έρχονται με κρουαζιερόπλοιο
-Ένα μεγάλο συνέδριο που διοργανώνει το Επιμελητήριο της Πολωνίας, με 200 άτομα στο Καστέλλο
-Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου 2024 στο ξενοδοχείο Rodos Palace, στη Ρόδο.
ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2022 (ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ) ΟΙ ΕΞΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
• Το συμπόσιο των Δωδεκανησίων της Νέας Υόρκης με θέμα: Νέες εκπαιδευτικές γέφυρες μεταξύ Δωδεκανήσων και ΗΠΑ
• Το 27ο Συμπόσιο IEEE για τους Υπολογιστές και τις Επικοινωνίες
• Το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο
• 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης (Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοσκόπησης, που θα διεξαχθεί φέτος στην Κω στο Συνεδριακό Κέντρο «Κυπριώτης» από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2023)
• Συμπόσιο Ρόδου – Καστελλορίζου -αφιερωμένο στα 40 χρόνια της Σύμβασης Δικαίου Θαλάσσης, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων (ΕΕΔΔΔΣ)
• Speedsector, μια εκδήλωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση στη Ρόδο, με επίδειξη αγωνιστικών αυτοκινήτων
• 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ, με θεματολογία τη Μυοσκελετική Υγεία
• Το 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας
• 4th DDS State of the Art Conference, Διεθνές συνέδριο οδοντιατρικής
• LTS Rhodes, διεθνές event της εταιρείας προϊόντων υγείας Amway, και
• Το “Summer Aviation Forum”
• Τακτικό Συνέδριο Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου