Τοπικές Ειδήσεις

Εντοπισμός και διάσωση 11 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Σύμη

Πρωινές ώρες χθες, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό Τ/Χ σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Σύμης με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από το ανωτέρω Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Άμεσα ξεκίνησε η διάσωση και περισυλλογή έντεκα (11) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον χειριστή του σκάφους, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου