Ρεπορτάζ

32χρονος Αλβανός θύμα απάτης με υποτιθέμενο λογιστή στην Χάλκη

-Απάτη με την αγορά εκσκαφέα στην Κω.

Δύο νέες υποθέσεις απάτης αποτελούν αντικείμενο έρευνα των αστυνομικών σε Χάλκη και Κω.

Πιο συγκεκριμένα την  6η Οκτωβρίου 2023 το πρωί υπεβλήθη μήνυση από έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, κάτοικο της Χάλκης στον Αστυνομικό Σταθμό του νησιού για απάτη.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 και περί ώρα 18:36 επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά, άγνωστο σε αυτόν άτομο, το οποίο του ανέφερε ότι είναι λογιστής και μπορεί να τον βοηθήσει να λάβει επιδοτήσεις από το κράτος.

Συγκεκριμένα τον ενημέρωσε ότι είναι δικαιούχος του προγράμματος market pass για τα supermarket και για τους επόμενους τέσσερις μήνες θα λάμβανε το ποσό των 150 ευρώ για έκαστο.

Επιπλέον του είπε για να τον πείσει ότι έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να πάρει λεφτά, με αντίστοιχα προγράμματα για το ηλεκτρικό ρεύμα και το ενοίκιο.

Μετά αφού του έδωσε τον αριθμό της χρεωστικής-πιστωτικής κάρτα του και το ονοματεπώνυμο του, ζήτησε από το θύμα να του δώσει τον τριψήφιο αριθμό ασφαλείας της κάρτας και τον κωδικό μιας χρήσης (ΟΤΡ) που θα ερχόταν με μήνυμα στο κινητό του.

Έπειτα τον ρώτησε εάν έχει viber και όταν του απάντησε καταφατικά το θύμα, του ζήτησε τον κωδικό της ενεργοποίησης του eurobank app για έγκριση αγορών κάρτας και πληρωμών που θα του ερχόταν σε μήνυμα, τον οποίο του έδωσε και κλείνοντας το τηλέφωνο του, είπε ότι θα τον ξανακαλέσει από άλλο νούμερο.

Πράγματι την 18:48 της ιδίας ημέρας επικοινώνησε ξανά μαζί του και του ζήτησε να πατήσει στο σύνδεσμο που του είχε αποσταλεί σε μήνυμα στο κινητό του πράγμα που επίσης έκανε και τότε ο δράστης γέλασε και του το έκλεισε.

Τότε το θύμα κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη.

Αφού διεκόπη η συνομιλία τους, το θύμα είδε μηνύματα (απλά και στο viber) που απεστάλησα στο κινητό του και διαπίστωσε ότι ο δράστης είχε προβεί στην επανέκδοση των κωδικών του στην υπηρεσία e-banking και είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να αναλάβει το ποσό των 50) ευρώ.

Από την τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι υπήρξε μια συναλλαγή του ποσού των 150 ευρώ, η οποία είχε απορριφθεί, μία συναλλαγή με το ποσό των 1500 ευρώ και μία των 400 ευρώ, που ήταν επιτυχείς.

Όλες οι συναλλαγές έγιναν από μηχάνημα ATM της τράπεζας Eurobank που βρίσκεται στο Δημαρχείο Φυλής Αττικής, με την πρώτη να γίνεται στις 18:51 και τις άλλες δύο στις 18:55.

-Την ίδια ημέρα και περί ώραν 15.00 καταγγέλθηκε από έναν 50χρονο κάτοικο της Κω στο Τμήμα Ασφαλείας Κω εξαπάτηση του με την αγορά εκσκαφέα από μικρή αγγελία.

Πιο συγκεκριμένα την 2α Οκτωβρίου 2023 εντόπισε στο facebook μια αγγελία πώλησης εκσκαφέα αξίας 6000 ευρώ.

Eπικοινώνησε μέσω μηνύματος με τον ιδιοκτήτη αυτού ο οποίος είχε ως όνομα χρήστη «Tasos» και ο οποίος του έδωσε τηλεφωνικό αριθμό να τον καλέσει.

Kατόπιν συμφωνίας πραγματοποίησε ηλεκτρονική μεταφορά του χρηματικού ποσού των 2000 ευρώ ως προκαταβολή από λογαριασμό του της Τράπεζας Πειραιώς σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

Την 3η Οκτωβρίου 2023 που επικοινώνησε εκ νέου με τον ανωτέρω του ανέφερε ότι θα του επέστρεφε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και του ζήτησε να του μεταφέρει εκ νέου το ανωτέρω ποσό σε λογαριασμό της γυναίκας του και τότε υποψιάστηκε ότι έχει πέσει θύμα απάτης και επίσης δεν προέβη στην ανωτέρω συναλλαγή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου