Τοπικές Ειδήσεις

Αίτηση επίδειξης των 1.400 άκυρων ψηφοδελτίων θα υποβάλει ο Αντώνης Καμπουράκης

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αίτηση επίδειξης ψηφοδελτίων του Ν. 4804/2021 θα προσφύγει ο δήμαρχος Ρόδου και εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Καμπουράκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ». (σχετικά έγραψε και χθες η «δ»).
O ως άνω συνδυασμός ως γνωστόν ανακηρύχθηκε με την υπ’ αριθμ. 15/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (εκουσία δικαιοδοσία), η οποία μεταρρύθμισε την υπ’ αριθμ. 8/2023 απόφαση του ίδιου δικαστηρίου για να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και τις τυχόν επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2023.
Η εκλογική διαδικασία περατώθηκε και με βάση τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στην εκλογική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν 1.400 άκυρα ψηφοδέλτια.
Ο κ. Καμπουράκης διατείνεται ότι υπήρξαν πληροφορίες ότι σε εκλογικά τμήματα εσφαλμένα, κατά παράβαση και κατά εσφαλμένη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Ν. 4804/2021, ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια, τα οποία ετύγχαναν έγκυρα.
Ως εκ τούτου αιτείται, την επίδειξη του συνόλου των άκυρων ψηφοδελτίων για όλα τα εκλογικά τμήματα των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Ρόδου. Τονίζεται μάλιστα ότι αν διαπιστωθεί πράγματι ότι υπήρξαν λάθη και έχει αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, δύναται να ανατραπούν τα ποσοστά και να αυξηθεί το ποσοστό του 42,74% ώστε να ανακηρυχθεί επιτυχών ο συνδυασμός του κ. Καμπουράκη.
Η διαδικασία κινείται από τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Δημητριάδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου