Ρεπορτάζ

Νέα υπόθεση απάτης τύπου «marketpass»

Νέα υπόθεση απάτης τύπου «marketpass» απασχολεί από το Σάββατο τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Κω.
Πιο συγκεκριμένα, την 14η Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα καταγγέλθηκε από μια 32χρονη ημεδαπή στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω ότι την ίδια ημέρα και περί ώραν 14.30 έλαβε κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από το κινητό τηλέφωνο και άνδρας προσποιούμενος τον λογιστή της, της ανέφερε ότι έχει κερδίσει χρήματα στο πρόγραμμα «marketpass» και θα μπορούσε να τα μεταφέρει με έμβασμα σε τράπεζα από την τράπεζα «AlphaBank». Πείστηκε από τα λεγόμενα του, του απάντησε ότι δεν διαθέτει λογαριασμό στην τράπεζα, αυτή αλλά στην τράπεζα Πειραιώς και ο δράστης την παρότρυνε να μεταβεί σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ATM) προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Μετέβη στο πλησιέστερο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων και δεν προέβη σε κάποια ενέργεια διότι η τραπεζική της κάρτα δεσμεύτηκε από το μηχάνημα.
Ανέφερε στον δράστη ότι διατηρεί δεύτερο λογαριασμό σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας κι αυτός ζήτησε τα στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας και τον τετραψήφιο κωδικό της τα οποία του έδωσε.
Στη συνέχεια έλαβε μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο τα οποία περιείχαν κάποιους κωδικούς τους οποίους κατόπιν προτροπής τους έδωσε και στη συνέχεια την ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Μετά από αυτό διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός της στην εφαρμογή «viber» δεν ήταν ενεργός και τότε υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει γι’ αυτό και σε επικοινωνία με τον λογιστή της διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.
Αμέσως η παθούσα επικοινώνησε με το κέντρο εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας όπου ενημερώθηκε ότι είχε γίνει μια συναλλαγή χρημάτων σε λογαριασμό της εταιρίας «Κωτσόβολος» σε κατάστημα που εδρεύει στην περιοχή του Κορυδαλλού στην Αθήνα και αφορά χρέωση του χρηματικού ποσού των 618 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου