Ρεπορτάζ

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν είσπραξη σύνταξης μετά από εξόφληση οφειλών στην εφορία!

Την 15η Οκτωβρίου 2023 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 37χρονη και την 73χρονη μητέρα της ότι την 13η Οκτωβρίου 2023 η δεύτερη δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο και συνομίλησε με άγνωστο δράστη ο οποίος συστήθηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας.
Της ανέφερε ότι προκειμένου να λάβει τη σύνταξη του συζύγου της, που δεν βρίσκεται στη ζωή, θα πρέπει να καταθέσει ένα χρηματικό ποσό, ως χρέος που είχε ο ανωτέρω στην εφορία.
Για τον λόγο αυτό μετέβη στην Eurobank και κατέθεσε από λογαριασμό στον οποίο είναι δικαιούχος μαζί με την κόρη της το χρηματικό ποσό των 6.121 ευρώ σε λογαριασμό με δικαιούχο ημεδαπό.
Ακολούθως ο άγνωστος ανέφερε στις δύο γυναίκες ότι θα πρέπει να καταθέσουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 4.810 ευρώ διότι υπήρχε και άλλο χρέος στην εφορία.
Πράγματι, κατέθεσαν επιπλέον στον ίδιο λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, όμως αντιλήφθηκαν την απάτη και ακύρωσαν τη συναλλαγή.
Διενεργείται προανάκριση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου