Ρεπορτάζ

Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα αθίγγανων διαρρηκτών

Στην εξάρθρωση νέας τετραμελούς σπείρας αθίγγανων διαρρηκτών προχώρησε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο χρονικό διάστημα, απασχολούσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η εγκληματική δραστηριότητα ατόμων, που διέπρατταν κλοπές – διαρρήξεις οικιών στη Ρόδο.
Οι δράστες στις περισσότερες των περιπτώσεων χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό κατοικιών, ερευνούσαν τους χώρους, προκαλώντας αναστάτωση και αφαιρούσαν χρυσά κοσμήματα – χρηματικά ποσά – ρολόγια και άλλα πολύτιμα τιμαλφή.
Επειτα από έρευνα και ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού προέκυψαν ως ύποπτοι τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, 4 αθίγγανοι ηλικίας 18, 15, 19 και 17 ετών, υπότροποι σε αδικήματα του είδους.
Την 19η Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού είχε προσαχθεί ο 18χρονος για δύο περιπτώσεις κλοπών, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και απλή σωματική βλάβη και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψαν και τα εξής:
-Την 18η Οκτωβρίου 2023 το απόγευμα ο πρώτος με τους επόμενους δύο μετέβη σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής στο Παραδείσι κι αφού εισήλθε πιθανόν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, αναστάτωσε τους χώρους κι αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα. Ωστόσο κατά την έξοδό τους από την οικία, οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από αστυνομικό που υπηρετεί στο Α.Τ. Ιαλυσού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
Ο αστυνομικός, γνωστοποιώντας την ιδιότητά του, τους ζήτησε να παραμείνουν στο σημείο και τους κάλεσε να παραδοθούν. Τότε οι δύο εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή ενώ ο πρώτος δράστης κινήθηκε προς το μέρος του και του επιτέθηκε με κλοτσιές και μπουνιές πλην όμως ο αστυνομικός κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.
Ο αστυνομικός από την επιθέση υπέστη σοβαρό τραυματισμό και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ρήξη μηνίσκου δεξιού ποδός.
Ο πρώτος δράστης ανέφερε ότι κατά τις απογευματινές ώρες της 16ης Οκτωβρίου 2023 μετέβη με τρίτο στην Παστίδα και αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας αλλοδαπού.
Προέκυψε επίσης πως ενεργώντας από κοινού με τους υπόλοιπους την 12η Οκτωβρίου 2023 μετέβησαν σε οικία αλλοδαπού στον Θεολόγο και αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 1.400 ευρώ περίπου. Την 13η Οκτωβρίου 2023 ο πρώτος από κοινού με τον τρίτο διέρρηξαν οικία στην Παστίδα και αφαίρεσαν ρολόγια αλλά και σε οικία στην ίδια περιοχή την επόμενη ημέρα και αφαίρεσαν ρολόγια και κοσμήματα.

Ο πρώτος και ο τρίτος αφαίρεσαν την 16η Οκτωβρίου 2023 μια μοτοσυκλέτα στην Κρεμαστή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου