Ειδήσεις

Μεταξύ των άλλων κατείχε και συνθετική κάνναβη

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας ένας 57χρονος, κάτοικος Στεγνών Αρχαγγέλου, που κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να κατέχει μεταξύ άλλων και συνθετική κάνναβη.
Ο 57χρονος, γνωστός στους αστυνομικούς από προηγούμενες υποθέσεις ναρκωτικών, εντοπίστηκε το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου 2014, στα Στεγνά και μετά από έλεγχο τους παρέδωσε στην οικία του, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 4,5 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 39,7 γραμμαρίων και έξι πλαστικές συσκευασίες με συνθετική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 22,1 γραμμαρίων και δύο τρίφτες κάνναβης.
Εξεταζόμενος δήλωσε χρήστης κάνναβης και ισχυρίστηκε ότι αγόρασε την ποσότητα της κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του από έναν Αλβανό στο Φαληράκι, ενώ ισχυρίστηκε ότι τη συνθετική κάνναβη, του την δώρισε ένας Ολλανδός τουρίστας.
Στην Ευρώπη κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερες νέες ψυχοδραστικές ουσίες, με ιδιαίτερα ταχύ ρυθμό εμφάνισης.
Η νέα ουσία κατορθώνει να γίνει περιζήτητη στα σημεία παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν πολλοί νέοι συνθετικοί αγωνιστές υποδοχέων κανναβινοειδών, όπως και φενεθυλαμίνες και καθινόνες, ουσίες που συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον διαδεδομένων παράνομων ναρκωτικών.
Πρόσφατα καταγράφεται πάντως αυξημένο ποσοστό αναφερόμενων ουσιών που προέρχονται από λιγότερο γνωστές και λιγότερο μελετημένες χημικές ομάδες.
Παρατηρείται αυξανόμενη διαφοροποίηση των προϊόντων κάνναβης που διατίθενται στην αγορά. Η φυτική κάνναβη, ενίοτε υψηλής δραστικότητας, διαδραματίζει πλέον σημαντικότερο ρόλο σε συνδυασμό με την πρόσφατη εμφάνιση συνθετικών κανναβινοειδών εξ ολοκλήρου χημικών, εξαιρετικά δραστικών, με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών.
-Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σχημάτισαν στο μεταξύ δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου, που έχει βρει κατάλυμα στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου.
Ο 35χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Α’ Α.Δ. Δωδ/σου, την 21.30 ώρα της 14ης Αυγούστου 2014 επί της οδού Ιπποτών.
Μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς απέρριψε στο έδαφος, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 19,5 γραμμαρίων, ενώ κατά τον έλεγχο παρέδωσε στους αστυνομικούς, 19,5 δισκία VULBEGAL και 33 δισκία XANAX.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου