Ολιγοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησαν στη Ρόδο, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Ρωσικών Σπουδών της Εθνικής Διπλωματικής Ακαδημίας της Νοτίου Κορέας καθηγητής KIM Dok-ju και ο Διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς Δικαίου της Νοτίου Κορέας καθηγητής YOO Joon Koo, συνοδευόμενοι από την ερευνήτρια του Κέντρου Διεθνούς Δικαίου JUN Hyun Ji, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που παραχωρήθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο σε αναγνώριση της σημασίας του έργου του Ινστιτούτου.
Στη συνάντηση αυτή, από την πλευρά του Ινστιτούτου παρευρέθηκαν, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Νικόλαος Σκούρτος, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου δικηγόρος κ. Σάββας Παυλίδης, ο δικηγόρος κ. Βασίλειος Μπακίρης, εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου καθώς και ο διοικητικός υπεύθυνος του Ινστιτούτου κ. Σπύρος Λούπης.
Η κορεατική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε καταρχήν στις δραστηριότητες της Εθνικής Διπλωματικής Ακαδημίας και του Κέντρου Διεθνούς Δικαίου της Νοτίου Κορέας που εδρεύουν και τα δύο στη Σεούλ και υπάγονται απευθείας στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σημειώνοντας ότι αποτελούν τα σημαντικότερα κέντρα της Νοτίου Κορέας για την επιστημονική έρευνα στους τομείς του διεθνούς δικαίου και των διεθνών σχέσεων αλλά και εκπαίδευσης διπλωματών, όχι μόνο κορεατών αλλά και από άλλες χώρες, επιτελώντας συγχρόνως το έργο μιας
δεξαμενής σκέψης (think tank) για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας τους.
Αναφερόμενη η κορεατική αντιπροσωπεία, στη συνέχεια, στις διεθνώς γνωστές δραστηριότητες του Ινστιτούτου και ιδιαίτερα στη Ροδιακή Ακαδημία του Δικαίου της Θάλασσας (Rhodes Academy for Oceans Law and Policy) που διοργανώνει στη Ρόδο το Ινστιτούτο σε ετήσια βάση, 26 ήδη χρόνια, αναφέρθηκαν στον σκοπό της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στη Ρόδο, δηλαδή μιας άμεσης επαφής με τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου Αιγαίου για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και κοινών δράσεων με το Ινστιτούτο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκαν οι πολλές, πράγματι, δυνατότητες συνεργασίας του Ινστιτούτου με τα κορεατικά ιδρύματα, με δεδομένο το ότι και για τις δύο χώρες τα θέματα της διαχείρισης του θαλάσσιου χώρου αλλά και αυτά που αφορούν την εμπορική ναυτιλία, ειδικότερα, αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας (σημειώνεται ότι στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας κατασκευάζεται μεγάλο μέρος του διεθνούς εμπορικού στόλου). Η συνάντηση έληξε με την έκφραση της κοινής επιθυμίας και απόφασης να υποβληθούν εκατέρωθεν, το συντομότερο δυνατό, συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για κοινές δράσεις, ξεκινώντας από θέματα που έχουν σχέση με τη διακρατική συνεργασία σε περιφερειακές θάλασσες, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά με θέματα που αφορούν την ελευθερία του ναυτικού εμπορίου σε όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς του πλανήτη