Τοπικές Ειδήσεις

Ντέιβιντ Σασούν – Ο «επενδυτής» και ιδρυτής της «Joseph Sassoon Group» με έδρα τη Ρόδο, με τα πολλά πρόσωπα και τις πολλές καταδίκες

Το 2022, η Ελλάδα έμαθε το όνομα Ντέιβιντ Σασούν. Όπως μας πληροφόρησαν δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης, ο Σασούν ήταν ένας ζάμπλουτος Εβραίος που αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα, μέλος μιας οικογένειας που την αποκαλούσαν «οι Ρότσιλντ της Ανατολής».

Σε μια εκδήλωση μάλιστα, ως πρόεδρος παραρτήματος ενός γνωστού Εβραϊκού Ιδρύματος, βράβευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 27 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε στο Ίδρυμα Νιάρχος μια αστραφτερή εκδήλωση για επενδύσεις. Ομιλητής ήταν ο πρώην ΥΠΕΞ και πρώην διοικητής της CIA Μάικ Πομπεο, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης και σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η βόμβα ήρθε την προηγούμενη Κυριακή. Η “Καθημερινή” δημοσίευσε ρεπορτάζ με στοιχεία μάλιστα από εφημερίδες της Εβραϊκής Διασποράς, που εμφάνιζαν τον Σασούν ως απατεώνα. Eδώ και δέκα χρόνια παριστάνει κάποιον που –σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία– δεν είναι, έχοντας καταφέρει να παραπλανήσει εργαζομένους, επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς. Ούτε ζάμπλουτος ήταν, ούτε καν Εβραίος.

Το DOCUMENTO προχώρησε σε έρευνα με συγκλονιστικά αποτελέσματα. Ο Σασούν έχει καταδικαστεί για απάτη στη Βρετανία, ενώ στην Ελλάδα δεν έστησε καμία επένδυση αλλά μια εταιρεία στη Ρόδο τον Οκτώβριο του 2022 και κεφάλαιο  45.250 ευρώ, η οποία συνδέθηκε με άλλες παλιές  εταιρείες που ανακυκλώνουν τα ίδια άτομα στη διοίκησή τους. Διαχειριστής εμφανίζεται ο Διονύσης Ζαγαρέλος ενώ στο παρελθόν έχουν περάσει  ως διαχειριστές οι Μιχάλης Δαρδανελιώτης και Στέργος Κασέκας.  Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το τηλέφωνο της εταιρίας που αναφέρεται στο ΓΕΜΗ χτυπάει στο φοροτεχνικό γραφείο που συνδέεται με τη σύσταση της εταιρίας.

Με πληροφορίες από “Καθημερινή” και “DOCUMENTO”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου