Ρεπορτάζ

Δικάζονται δύο ανήλικοι για εξακολουθητική απάτη με υπολογιστή

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων θα καθίσουν την 7η Νοεμβρίου 2023 δύο ημεδαποί ηλικίας σήμερα 21 και 22 ετών κατηγορούμενοι για απάτη με υπολογιστή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση πράξη που τέλεσαν όντας ανήλικοι το διάστημα από 28 Μαΐου έως 23 Ιουνίου του 2018.
Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων τους έχει επιβάλει το αναμορφωτικό μέτρο της επίπληξης.
Οι δύο ημεδαποί φέρονται εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, ενεργώντας εκ προθέσεως από κοινού κατόπιν μεταξύ τους συναπόφασης, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με σκοπό να προσπορίσουν στον εαυτό τους παράνομο περιουσιακό όφελος να έβλαψαν ξένη περιουσία, επηρεάζοντας το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας επεξεργασίας δεδομένων υπολογιστή με τη χωρίς δικαίωμα εισαγωγής δεδομένων υπολογιστή και ιδίως αναγνώρισης της ταυτότητας.
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τη γνωριμία τους με επίσης ανήλικη και πάσχουσα από διαταραχή, αφού έπεισαν αυτήν να τους παραδώσει την χρεωστική κάρτα της μητέρας της η οποία ήταν συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, χρησιμοποίησαν την κάρτα εισάγοντας κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα χωρίς δικαίωμα δεδομένα αναγνώρισης ταυτότητας αντιστοιχούντα στην εγκαλούσα και ειδικότερα τον αριθμό PIN της κάρτας, προκειμένου να διενεργήσουν με τον τρόπο αυτό 23 αναλήψεις μετρητών μέσω ATM (σύστημα ΔΙΑΣ) συνολικής αξίας 2526,80€ αλλά και 30 αγορές αγαθών συνολικής αξίας 893,23€.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου