Ρεπορτάζ

Νέα ανώνυμη καταγγελία κινητοποίησε τις αρχές για απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Ρόδου

Ακόμη μια ανώνυμη καταγγελία, που υποβλήθηκε από άτομο που υπογράφει με ψευδή στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Πταισματοδίκη Ρόδου κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, που απεστάλη μέσω δωρεάν λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “hotmail” η δημοτική αρχή προέβη σε απευθείας ανάθεση έργων στην σύζυγο προέδρου δημοτικής κοινότητας του νησιού και ζητείται ο έλεγχος της αναθέσεως για τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παραβάσεως καθήκοντος.
«Αρκετά με αυτούς που μας κυβερνάνε και τρώνε με χρυσά κουτάλια!!!! Είστε η αρχή διαφάνειας, άμεσα να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα! Τα έγγραφα είναι αναρτητέα στο διαύγεια» αναφέρει ο ανώνυμος καταγγέλλων που επισυνάπτει δύο αναθέσεις που αφορούν σε μίσθωση μηχανημάτων έργου στην Δ.Ε. Πεταλούδων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω έκτακτης ανάγκης από τη θεομηνία της 25ης Νοεμβρίου 2019 συνολικής δαπάνης 6.300 ευρώ πλέον ΦΠΑ και ανακατασκευής τουαλετών σε σχολείο της Σορωνής προϋπολογισμού δαπάνης 7.192 ευρώ.
Χθες κατέθεσαν σχετικά δύο αντιδήμαρχοι επί των οικονομικών του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Ταρασλιάς και ο κ. Τάσος Σπανός τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν γνωρίζουν για τις επίμαχες αναθέσεις αλλά και από έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες προέκυψε ότι δεν έχει εκταμιευθεί κανένα ποσό για τα συγκεκριμένα έργα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου